Ons nieuwe nummer draait om alles wat je in de feeststemming brengt. Want waarom wachten? De voorpret begint nu in dit 1e kerstnummer van delicious.magazine! Denk aan wolken meringue, geklopte – ook hartige! – room, schuim en parels tot gebakken lucht in soezen, tussen laagjes, in crème of saus en voorafjes in kleurige elegante coupes.
Hierbij alvast een voorproefje met deze heerlijke hartige hangop. Nieuwsgierig geworden naar de rest? Bestel het nieuwe nummer hier!
Hartige hangop met sesam-amandelschotsen & ingelegde komkommer
glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 |
voorgerecht |
feestdagen, feestelijk, kerst, weekend |
internationaal |
glutenvrij, vegetarisch
Deze hartige hangop met sesam-amandelschotsen & ingelegde komkommer is een hartige variant van de populaire soft serve: yoghurt of labneh met veel contrast in smaak, zoet, zout, romig & zuur.
Kookgerei
- kaasdoek
- spuitzak met kartelmondje
- 4-6 coupes
Ingrediënten
- 500 ml Griekse yoghurt
- 300 ml natuurazijn
- 6 Turkse of snackkomkommers in mini-blokjes
- 50 g kristalsuiker
- 2 el honing
- 50 g gezouten boter
- 2 el tahini
- 25 g amandelstiften
- 25 g sesamzaad
- 2 tl zeezoutvlokken
- 2 tl chilivlokken
- 2 el zonnebloemolie
- 1 groene chilipeper in schuine ringetjes
- 75 g crème fraîche
- 3 el granaatappelmelasse
Instructies
- Roer de yoghurt los met wat zout. Bekleed een zeef met een kaasdoek of schone theedoek en hang boven een kom. Schenk de yoghurt in de doek en laat 1 nacht in de koelkast uitlekken.
- Verwarm de azijn met een snufje zout in een steelpan. Schenk over de komkommerblokjes in een kom en laat in de koelkast afkoelen tot gebruik.
- Verwarm de oven voor op 160°C. Verwarm voor de sesam-amandelschotsen de suiker, honing, boter en tahini in een steelpan op laag vuur tot de suiker gesmolten is. Roer de amandelstiften, het sesamzaad, de zeezoutvlokken en chilivlokken erdoor. Schenk het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk dun uit. Bak in 10-15 min. licht goudbruin in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen en knapperig worden. Breek in schotsen.
- Verhit de zonnebloemolie in een kleine koekenpan op hoog vuur en bak de groene peper goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
- Giet de ingelegde komkommer af. Meng de crème fraîche en de helft van de ingelegde komkommer door de hangop en schep in de spuitzak.
- Spuit in elke coupe een mooie toef hangop. Bestrooi met knapperige groene peper, sesam-amandelschotsen en de rest van de komkommer. Schenk de granaatappelmelasse erover en serveer direct.
Voedingswaarde
calorieën: 519kcal
eiwit: 9g
vet: 38g
koolhydraten: 32g
Recepten: Merijn Tol, Fotografie: Saskia van Osnabrugge, Styling: Annemieke Paarlberg, Foodstyling: Julie Teeken
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: hangop met appel-vijgencompote en kokoscrunch | delicious.magazine (deliciousmagazine.nl)