Wat past meer bij elkaar dan de winterse kou en paddenstoelensoep? We’ll wait for an answer… Paddenstoelensoep is wat ons betreft een goudbruin gegeven deze periode. Of rood, want het is ook heerlijk om iets anders te koken dan een klassiek exemplaar.
Waar ga jij voor? Een heerlijke wilde-paddenstoelensoep met hazelnoot of lekker Italiaans: een paddenstoelenminestrone met gnocchi? Hieronder vind je al onze recepten. Mocht je toch liever zelf iets bedenken, dan hebben we nog een paar tips.
- Ga voor een mix van verschillende paddenstoelen voor meer smaak
- Een scheutje witte wijn maakt je soep extra lekker
- Vergeet de topping niet! Laat je inspirerend door onderstaande recepten en ga voor crème fraîche, noten, flinterdun geschaafde zwarte truffel of peterselie
Lekker klassiek
Yvette: ‘Zelfgemaakte bouillon is altijd het lekkerst. Elk eenvoudig gerecht knapt enorm op van de indringende smaak van een zelfgetrokken bouillon. Overigens is de geur van een grote pan bouillon, trekkend op het fornuis, ongeëvenaard.'
naar receptdelicious. friend Yolanda stelde met onze andere delicious.friends een op-en-top feestmenu samen! Slim en easy: bereid haar paddenstoelensoep een dag van tevoren, vervolgens geniet je er met volle teugen van.
naar receptOok zo gek op paddenstoelen? In de herfst maken we het liefst elke week deze zalige, simpele én makkelijke paddenstoelensoep met tijm.
naar receptJe kunt de soep en boter 1-2 dagen van tevoren bereiden tot en met het pureren. Warm vlak voor gebruik op en werk af zoals beschreven.
naar receptBospaddenstoelenstoep
Yvette: ‘Geen whiskey in huis – hè, echt waar? Gebruik dan droge sherry, ook lekker hoor. Bewaar je een restje soep tot de volgende dag, giet er dan nog wat bouillon bij, want de gort neemt al het vocht op’
naar receptPaddenstoelensoep met een twist
Er is soep en er is SUPER soep! Die laatste barst van smaak, is extra gevuld en is een echt gerecht. Maak vandaag een pan paddenstoelen-gortsoep met tijm. Zo eet je makkelijk groenten tijdens de lunch.
naar receptWarm na een koude herfstdag op met wildsoep met paddenstoelen. In deze versie zitten zowel gedroogde als verse exemplaren, afgedekt met een lekker krokant korstje. Meer feestelijke kerstrecepten? Je vindt op deze pagina al onze kerstrecepten bij elkaar!
naar receptEen ultiem hartige soep waar je makkelijk een dubbele hoeveelheid van kunt maken. Aan de basis liggen gedroogde paddenstoelen en bacon. En om door de hartigheid heen te prikken, top je de soep af met zoetzure komkommer die je heel easy zelf maakt.
naar receptMet dit koude weer warm je helemaal op bij deze paddenstoelenminestrone. Koelverse gnocchi en gedroogde paddenstoelen spelen de hoofdrol in deze rijkgevulde soep.Nog gnocchi over? Deze gnocchi met tomaten-gorgonzolasaus en pancetta is verrukkelijk!
naar receptBekijk ook: vegetarische lasagne met paddenstoelen








