broccoli-knolselderijsoep met whipped geitenkaas & zadencrunch

broccoli-knolselderijsoep met whipped geitenkaas & zadencrunch

Niets is fijner dan na een lange, regenachtige herfstdag jezelf te verwennen met een warme kom comfort food. In het nieuwe nummer van delicious. draait alles om gezelligheid en gemak. Deze broccoli-knolselderijsoep met romige whipped geitenkaas en nog veel meer comfort recepten vind je in het nieuwe nummer. Bestel ‘m hier!

Broccoli-knolselderijsoep met whipped geitenkaas & zadencrunch

aantal 4 | voorgerecht | doordeweeks | internationaal |
Julie Teeken steekt de Hollands glorie in een nieuw jasje. Deze heerlijke broccoli-knolselderijsoep met whipped geitenkaas en zadencrunch staat zo op tafel en is een gegarandeerd succes bij iedereen!
voorbereiding30 minutes
totale tijd30 minutes

Kookgerei

  • keukenmachine

ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij in boogjes
  • 2 tl gerookte-paprikapoeder
  • 300 g broccoli 1 stronk, in roosjes, stam geschild, in stukken
  • 350 g knolselderij ½ knol, geschild, in blokjes
  • 1 l groentebouillon
  • 100 g zachte Hollandse geitenkaas
  • ½ teen knoflook
  • 4 el volle yoghurt
  • rasp en sap van ½ biocitroen
  • 80 g zaden en pittenmix
  • 4 plakjes rauwe ham

instructies

  • Verhit de olijfolie in de soeppan en fruit de ui, bleekselderij en het paprika- poeder ± 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de broccoli en knolselderij toe en bak ± 5 min. mee. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat ± 15 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en pureer de soep glad. Breng op smaak met peper en zout.
  • Doe intussen de geitenkaas, knoflook, yoghurt, citroenrasp en -sap in de kom van de keukenmachine en mix tot gladde luchtige spread.
  • Verhit een droge koekenpan en rooster de zaden en pittenmix in ± 3 min. goudbruin.
  • Verdeel de soep over de kommen en schep in het midden een swirl geitenkaasspread, een handje zadencrunch en een plakje rauwe ham. Lekker met brood en boter.
Voedingswaarde:
calorieën: 343kcal
|
eiwit: 17g
|
vet: 22g
|
koolhydraten: 14g
auteur: delicious.
Tip: Liever geen vlees? Vervang de rauwe ham door gebakken paddenstoelen
Recepten en foodstyling: Julie Teeken, Fotografie: Mevrouw Mel, Styling: Ingrid van Kuringen, Assistent foodstyling: 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: snelle soep: 22 soepjes die je in 30 minuten op tafel zet | delicious.magazine (deliciousmagazine.nl)

broccoli-knolselderijsoep met whipped geitenkaas & zadencrunch
Recepten en foodstyling: Julie Teeken, Fotografie: Mevrouw Mel, Styling: Ingrid van Kuringen, Assistent foodstyling: