ricotta-ijs met pijnboompit-amandelhoning

makkelijke toetjes in een glas ricotta gelata met pijnboompit-amandelhoning

De huidige special van delicious. staat helemaal in het teken van Italië. Hier alvast een voorproefje: ricotta ijs met pijnboompit-amandelhoning! Bestel de special hier!

Ricotta-ijs met pijnboompit-amandelhoning

glutenvrij
aantal 4 | dessert, nagerecht | weekend | italiaans | glutenvrij
Dit ricotta-ijs met pijnbooompit-amandelhoning komt uit Lazio. Lazio heeft een keuken waar de recepten van familie op familie worden doorgegeven. Het is een streek waar ze van simpele ingrediënten iets verrukkelijks maken. Deze ricotta gelata is daar een goedvoorbeeld van. En ook de vele beroemde pasta’s die uit Lazio komen als all’amatriciana etc.
Psst… Dit toetje wordt fenomenaal als je de allerlekkerste verse ricotta scoort bij een Italiaanse delicatessenwinkel. Buonissima!
voorbereiding20 minutes
opstijven4 hours

ingrediënten

  • 500 g ricotta
  • 4 eidooiers*
  • 100 g fijne suiker
  • 30 g mascarpone
  • rasp van 1 biocitroen
  • 2 el pijnboompitten
  • 6 blanke amandelen
  • 4 el aromatische honing

instructies

  • Laat de ricotta 1 uur uitlekken in een zeef boven een kom. Druk de ricotta door de fijne zeef.
  • Klop in een kom met de mixer de eidooiers met de suiker in ± 7 min. tot het mengsel wit en luchtig is, zoals voor een cake. Meng de ricotta, 30 g mascarpone en de citroenrasp erdoor. Schep het ricottamengsel in coupes, kommetjes of glazen. Zet ze ± 2 uur in de koelkast.
  • Hak de pijnboompitten en amandelen fijn. Bak ze goudbruin in een scheutje olie en voeg de honing toe. Verhit vlak voor het serveren nog even kort.
  • Haal de koude ricotta gelata uit de koelkast. Schep op elke ricotta gelata wat pijnboompit-amandelhoning.
Voedingswaarde:
calorieën: 486kcal
|
eiwit: 15g
|
vet: 26g
|
koolhydraten: 47g
auteur: delicious.
* Gebruik geen rauw ei in gerechten voor mensen in risicogroepen i.v.m. mogelijke salmonellabesmetting. Koop gepasteuriseerde eidooier (online) of klop eventueel 60 ml mascarpone stijf met suiker en spatel door de ricotta.
Recepten: Merijn Tol, fotografie: Ernie Enkelaar, styling: Esther de Munnik, bereiding: Yvonne Jimmink m.m.v. keramiekkantoor.com
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: sfogliatelle met ricotta & oranjesnippers | delicious.magazine (deliciousmagazine.nl)

makkelijke toetjes in een glas ricotta gelata met pijnboompit-amandelhoning
Recepten: Merijn Tol, fotografie: Ernie Enkelaar, styling: Esther de Munnik, bereiding: Yvonne Jimmink m.m.v. keramiekkantoor.com