aantal 4 | dessert, nagerecht | weekend | italiaans | glutenvrij
Dit ricotta-ijs met pijnbooompit-amandelhoning komt uit Lazio. Lazio heeft een keuken waar de recepten van familie op familie worden doorgegeven. Het is een streek waar ze van simpele ingrediënten iets verrukkelijks maken. Deze ricotta gelata is daar een goedvoorbeeld van. En ook de vele beroemde pasta’s die uit Lazio komen als all’amatriciana etc.Psst... Dit toetje wordt fenomenaal als je de allerlekkerste verse ricotta scoort bij een Italiaanse delicatessenwinkel. Buonissima!
Voorbereiding:20 minuten
opstijven4 uur
* Gebruik geen rauw ei in gerechten voor mensen in risicogroepen i.v.m. mogelijke salmonellabesmetting. Koop gepasteuriseerde eidooier (online) of klop eventueel 60 ml mascarpone stijf met suiker en spatel door de ricotta.
Recepten: Merijn Tol, fotografie: Ernie Enkelaar, styling: Esther de Munnik, bereiding: Yvonne Jimmink m.m.v. keramiekkantoor.com
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | ricotta gelata met pijnboompit-amandelhoning