5 snelle trifle recepten

Met een paar extra’s maak je van een cake een gestapelde party trifle. Superfeestelijk, afschuwelijk lekker en in de juiste schaal een showstopper van hier tot Tokio – of Engeland, want daar komt de trifle oorspronkelijk vandaan.

Heb je zin in een indrukwekkend dessert, en net zoveel zin om met vrienden af te spreken, het huis gezellig te maken, een lange wandeling te maken, te sporten en misschien wel te mediteren… Oftewel je wil het onmogelijke: én én, niet óf óf.

Met deze snelle trifle recepten gaat dat helemaal lukken. Dus die afspraken kunnen gewoon doorgaan. Blokkeer een klein uurtje en je zet met gemak in een snelle trifle in de koelkast.

Waar moet een trifle uit bestaan?

Een klassieke trifle heeft altijd drie basics:

  1. Een laag cake – Denk aan overgebleven cake, koekjes, of kant-en-klare cake.
  2. Iets romigs – Custard, slagroom, mascarpone of zelfs yoghurt voor een frisse twist.
  3. Fruit – Verse bessen, tropisch fruit, of zelfs uit blik als je haast hebt.

Easy wins voor een snelle trifle:

  • Gebruik kant-en-klare cake (boerencake, koekjes, of zelfs brownies voor een choco-twist). Snijd in stukjes en je hebt direct een basis.
  • Spuitbus slagroom – Efficiënt en perfect luchtig!
  • Fruit uit blik of de diepvries – Mango, perzik of kersen uit blik besparen je tijd en geven meteen veel smaak.

Geef er je eigen draai aan

Maak jouw trifle uniek! Voeg een scheutje likeur (zoals amaretto of framboise) toe aan de cake voor een extra kick, of ga voor verrassende lagen zoals gekruimelde meringue of noten voor crunch. Zin in iets gezonds? Gebruik Griekse yoghurt met honing in plaats van slagroom.

Speciale smaakcombinaties

Durf buiten de lijntjes te kleuren! Denk aan shiso en perzik, voor een fris kruidige bite, of ga tropisch met kokosroom en mango. Voor de durvers: combineer basilicum en framboos voor een speelse, zomerse combo. Kortom, snelle trifles zijn je nieuwe go-to voor als je iets spectaculairs wilt, zonder de stress.

5x snelle trifle recepten die je in elkaar zet in 60 minuten

advocaat-trifle met citroencake & basilicumyoghurt
Het advocaatje heeft het afgelopen jaar een ware comeback gemaakt. Ook wij zijn fan en maken er een stevige trifle van. Heb je weinig tijd? Neem dan een kant-en-klare boerencake.
Tip: Versier met blaadjes basilicum
naar recept
advocaat-trfile
rumrozijnen-brownietrifle
Liever geen alcohol? Gebruik in plaats van rum sterke thee, bijvoorbeeld earl grey.
Tip: heb je geen trifleschaal van deze afmetingen? Snijd de brownies dan in stukjes en verdeel ze over de lagen room in een ronde schaal.
naar recept
trifle met brownie rumrozijnen-brownietrifle
koffietrifle met marsala en mascarponeroom
De telefoon staat hier roodgloeiend. Blijkbaar wil iedereen zijn lepel in de koffietrifle met marsala en mascarponeroom zetten.  ‘Begin ruim van tevoren met dit toetje, dan kan de koffiesmaak zich extra goed ontwikkelen.’
naar recept
koffietriffle met mascarponeroom | delicious
roomvla-gembertrifle met mango
Deze roomvla-gembertrifle met mango is ideaal om je gasten te verrassen met een heerlijk nagerecht. Feestelijk en zo klaar! Tip: Je kunt de trifle’s ook als eenpersoonsporties in mooie glazen maken.
naar recept
roomvla-gembertrifle met mango | delicious
mokkatrifle met frambozen
Deze mokkatrifle heeft álles mee! Een plaatje om te zien, heel erg lekker en snel klaar. Een win-win-win situatie, dus. Wedden dat-ie in je top 3 komt?
naar recept
mokkatrifle-delicious

Deze zomertrifle met aardbeien is ook fantastisch lekker!

trifle met brownie rumrozijnen-brownietrifle
RECEPT, BEREIDING: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS