What can we say? Gehaktballetjes in tomatensaus is gewoon een steengoede combinatie, eentje waar maar weinig tegenop kan. Varieer gerust, doen wij ook! Meng chorizo door het gehakt, pesto of maak de saus extra romig met mascarpone.
De klassieker die je op elke tafel mag zetten, komt wel op namelijk! De combinatie van sappig gehakt en frisse, zoet-zure tomatensaus is simpelweg onweerstaanbaar. Gehakt heeft van zichzelf een hartige, volle smaak en de tomaat, met zijn natuurlijke zuurgraad, zorgt voor een perfecte balans. Het is ook een gerecht dat nooit verveelt, omdat je met de saus en de kruiden eindeloos kunt variëren.
Bakken of stoven?
Of je de gehaktballetjes eerst moet bakken voordat je ze aan de tomatensaus toevoegt, hangt een beetje af van de textuur die je wilt bereiken. Bakken zorgt voor een mooi bruin korstje en een diepere smaak, maar als je zachte, sappige balletjes wilt, kun je de gehaktballetjes direct in de tomatensaus laten garen. Zo trekken ze extra veel smaak van de saus in zich op.
Voor extra pit voeg je chili toe, of geef de gehakballetjes in tomatensaus juist een mediterrane twist door verse basilicum en een snufje kaneel in de saus te doen. Ook het proberen waard: roer een lepel mascarpone door de tomatensaus; daar wordt de saus lekker romig van.
7x gehaktballetjes in tomatensaus
mortadella-gehaktballetjes in tomatensaus
Met mortadella worden gehaktballetjes extra rijk en hartig. Dus maak een dubbele portie en vries de helft in.
ovengebakken chorizo- gehaktballetjes met tomatenragù
Deze smaakbommetjes zorgen heel makkelijk voor heel veel smaak. Nog relaxter koken? Maak de balletjes en de ragù van tevoren. Dan hoef je ze alleen nog maar te gratineren onder de grill.
albondigas: Spaanse gehaktballetjes met chorizo en amandel
Nadat testkok Carla deze albondigas (Spaanse gehaktballetjes) kookte was haar advies luid en duidelijk: "Als je echte vleeseters hebt, maak dan wat meer. Want ze blijven dooreten van deze lekkere gehaktballetjes met saus."Albondigas zien er feestelijk uit en zijn ideaal om buiten te eten. Wij maken ze in een variant met chorizo en amandel. Naar recept van Janneke Philippi.
tortelloni met gehaktballetjes in tomaten-ricottasaus
Tortelloni is een pastasoort waarbij de pasta wordt gevuld met verschillende ingrediënten, zoals tomaat of kaas. Tortellini is de kleinere variant en wordt vaak gevuld met vis of vlees. Heerlijk met gehaktballetjes en tomaten-ricottasaus.Blijf in Italiaanse sferen met deze pasta met spinazie, mozzarella en citroenboter.
gehaktballetjes uit de oven met boerenkoolpesto en mozzarella
We maken gehaktballetjes uit de oven met boerenkoolpesto en mozzarella, want doordeweeks gaan we voor maximale smaak in zo min mogelijk tijd!Nog meer ballen? Maak deze gekruide gehaktballetjes met dille-aardappeltjes.
Nergens vestigden begin vorige eeuw zich zoveel Italiaanse immigranten als in New York, met Little Italy als blakend uithangbord. Pizza en pasta veroverden al snel de harten van de Amerikanen.