vegan sauzijnenbroodjes met hoisin

vegan sauzijnenbroodjes met hoisin
Recepten: Yvette van Boven, fotografie: Eric van Lokven, Styling: Cyn Ferdinandus, Bereiding: Bart Stuart
vegan, veganistisch
aantal 4 |
hapje, tussendoortje |
weekend |
internationaal |
vegan, veganistisch
Hoisinsaus is de ultieme umamibom die het broodje de perfecte smaak geeft. Macadamianoten geven de vega-vulling van deze broodjes die lekker vettige smaak die je normaal van vlees krijgt.
Voorbereiding40 minutes
Kooktijd45 minutes
Totale tijd1 hour 25 minutes

Ingrediënten

  • 100 g havervlokken (geen havermout dat is te fijn van structuur)
  • 125 g ongezouten macadamia-noten, 100 g grof gehakt, 25 g heel fijn gehakt
  • 500 ml paddenstoelenbouillon (van tablet)
  • 5 el hoisinsaus
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 flinke ui, gesnipperd
  • 250 g kastanjechampignons, in blokjes
  • 1 pak of 10 velletjes, à 45 g roomboter bladerdeeg
  • 1 ei
  • sesamzaadjes, om erover te strooien
  • mosterd, voor erbij

Instructies

  • Breng de havervlokken en alle macadamia’s met de paddenstoelen bouillon aan de kook, draai het vuur laag en laat zo’n 10 min. zachtjes sudderen, tot het heel dik is. Roer regelmatig om aanplakken aan de bodem te voorkomen. Roer de hoisin saus erdoor en bak nog even mee. Schep de dikke pap daarna in een wijde kom en spreid het wat uit om af te koelen. Het zal nog dikker worden.
  • Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui ± 5 min. tot hij zacht wordt. Schep de blokjes champignon erdoor en bak ze nog ± 5 min. mee op middelhoog vuur. Breng goed op smaak met zout en peper. Zet ook opzij om wat af te koelen.
  • Ontdooi de deeglapjes door ze op een werkvlak uit te spreiden. Kluts het eitje in een kom met een drup water los. Zet een bakplaat met een vel bakpapier erop klaar en verwarm de oven (liefst hete lucht) voor op 200°C. Zet de oven anders op 220°C.
  • Meng de champignons door de haverpap tot een dikke egale massa. Proef en breng de vulling op smaak met extra zout en peper. Hoisinsaus is vrij zoet, hij kan wat zout gebruiken. Verwijder van elk bladerdeegvel het folietje en schep steeds een dikke bol vulling op een deeglap (ik gebruikte een ijsbolschep, werkt makkelijk en de porties blijven gelijk). Vouw ze dicht en druk de randen écht goed dicht met een vork; de vulling heeft de neiging er anders uit te lopen.
  • Bestrijk alle broodjes op de bakplaat met losgeklopt ei, bestrooi met sesamzaad en bak in zeker 35-45 min. af of tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Breek voor het serveren eventueel de uitgelopen eindjes van de vulling af. Zo zien ze er perfecter uit. Serveer de hoisinbroodjes met een flinke lik scherpe mosterd.

Voedingswaarde

calorieën: 881kcal
eiwit: 15g
vet: 59g
koolhydraten: 70g
auteur: delicious.
TIP: Je kunt ook een lange rol maken door de deeglapjes op elkaar te leggen en uit te rollen. Snijd ze dan in kleinere hapjes.

TIP: Je kunt alle onderdelen voor deze gruwelijk lekkere broodjes van tevoren voorbereiden, maar zet ze op het laatste moment in elkaar.

VEGAN TIP: Gebruik geen roomboterbladerdeeg maar gewoon bladerdeeg.

Recepten: Yvette van Boven, fotografie: Eric van Lokven, Styling: Cyn Ferdinandus, Bereiding: Bart Stuart

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!