aardappelsalade met tomaatjes, courgette en basilicumolie

aardappelsalade met tomaatjes, courgette en basilicumolie

Van curry tot krokante kriel en van galette tot viskoekje: aardappel past in 1001 gerechten, als belangrijkste ingrediënt maar ook in een bijrol. Tijd voor wat meer aardappelliefde! In de nieuwste editie van delicious. vind je nog meer inspiratie voor aardappelrecepten. Shop hier het nieuwe nummer!

Aardappelsalade met tomaatjes, courgette en basilicumolie

glutenvrij, lactosevrij, veganistisch
aantal 6 | bijgerecht, hoofdgerecht, salade | bbq, zomer | internationaal | glutenvrij, lactosevrij, vegan
De eenvoudige combi van kruimige aardappels en groenten is al een gouden combi, maar met een dressing van basilicumolie wordt je salade absoluut een hit.
voorbereiding35 minutes
totale tijd35 minutes

ingrediënten

  • 700 g kruimige aardappels, geschild, in 5 cm-stukken
  • 75 g basilicumblaadjes + extra voor erover
  • 150 ml extra vergine olijfolie
  • 1 kleine teen knoflook, geperst
  • 1 tl gedroogde munt
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • 1 tl dijonmosterd
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 4 el rodewijnazijn
  • 300 g gemengde kerstomaatjes
  • 1 kleine groene courgette, in dunne plakjes
  • 3 el pijnboompitten, geroosterd

instructies

  • Kook de aardappels in licht gezouten water gaar in 20-25 min. Giet af en laat afkoelen. Blancheer intussen de basilicum 10 sec.in licht gezouten kokend water, spoel koud af en laat goed uitlekken. Pureer samen met de olijfolie fijn in een keukenmachine. Schenk de basilicumolie door een fijne zeef in een kom. Meng in een andere kleine kom de munt, koriander, mosterd, sjalot, azijn en3 el van de basilicumolie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Doe de tomaatjes en plakjes courgette in een kom en sprenkel de vinaigrette erover. Laat tot gebruik marineren. Geef de aardappels een duwtje met de stamper, zodat ze net breken en voeg toe aan de salade. Besprenkel met de rest van de basilicumolie en schep op een schaal. Bestrooi met de pijnboompitten en nog wat basilicum en serveer direct.
Voedingswaarde:
calorieën: 419kcal
|
eiwit: 6g
|
vet: 30g
|
koolhydraten: 29g
auteur: delicious.
Recepten: Phoebe Wood, Fotografie: Ben Dearnly, Styling: Kirsten Jenkins
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
aardappelsalade met tomaatjes, courgette en basilicumolie
Fotografie: Benjamin Dearnley