Bovenop je pannacotta of in een frisse cocktail: versuikerde maartse viooltjes geven je dessert een romantisch voorjaarsgevoel. Redacteur Trudelies gaat al vroeg in de ochtend naar buiten om verse, geurende viooltjes te plukken. Ze doet voor hoe je de bloemetjes versuikert.
We weten niet waar we meer gek op zijn: de mooie tere vioolblaadjes of de zoete geur…
Laat je niet voor de gek houden door de naam, maartse viooltjes bloeien zeker t/m eind mei. Dus je hebt nog even de tijd om zo’n bijzonder dessert te stylen of er een drankje mee te versieren.
Stap 1. Pluk de viooltjes als ze vol van kleur zijn. Verwijder zand of modder voorzichtig.
Stap 2. Klop een eiwit los. Bestrijk met een penseeltje de viooltjes met het eiwit.
Stap 3. Vul een kom met fijne kristalsuiker. Wentel de viooltjes in de suiker, meteen nadat je ze bestrijkt met eiwit. Zorg dat de viooltjes goed bedekt zijn met suiker. Haal blaadjes die aan elkaar plakken uit elkaar met een cocktailprikker.
Stap 4. Leg de viooltjes op keukenpapier en laat ze op een warme plek drogen, zodat de suiker goed blijft zitten.
FOTO EN TEKST TRUDELIES SCHOUTEN