lactosevrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
turks |
lactosevrij
Mals vlees aan spiesen met groene asperges is lekker met kruidige parelcouscous met sappige tomaatjes, olijven en peterselie.
Kookgerei
- ook nodig: 8 metalen spiesen
Ingrediënten
- 500 g varkenshaas
- 1 biocitroen
- 3 tenen knoflook
- 6 el olijfolie
- 3 rode uien
- 350 g groene asperges
- 300 g parelcouscous
- 400 g cherrytomaatjes
- 120 gemengde olijven
- 1 tl gemalen komijn
- 1 bos platte peterselie
Instructies
- Halveer de varkenshaas in de lengte en snijd in 2 cm-blokjes. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Pers de citroen ook uit. Rasp 1 teen knoflook fijn. Meng de citroen- en knoflookrasp met 2 el olijfolie en het citroensap door de varkenshaas. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Snijd de uien elk in 6 partjes. Snijd of breek de houtige eindjes van de asperges en snijd ze in schuine 4 cm- stukjes. Rijg de varkenshaas met de asperges en partjes ui aan de spiesen.
- Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen. Halveer de tomaatjes en snijd de laatste 2 tenen knoflook fijn.
- Verhit in een tweede grote koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de spiesen in 10 min. rondom bruin en gaar. Snijd intussen de peterselie fijn. Schep de parelcouscous door de
- tomaatjes. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper. Serveer de asperge-shaslicks met de parelcouscous. Lekker met aioli.
Voedingswaarde
calorieën: 728kcal
eiwit: 45g
vet: 23g
koolhydraten: 81g
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Probeer deze snelle risoni cacciatore met courgette