zeebaars uit de oven met venkel en geroosterde aardappels

zeebaars uit de oven met venkel en geroosterde aardappels
Fotografie: Mark Roper Recept: Alex McCabe Styling: Emma Knowles

Het beste komt nog: organiseer een buitenfeest barstensvol zomersmaken. Schenk bellini, serveer hele zeebaars, gril een ananas en serveer met gekaramelliseerd notenijs. Alle recepten vind je in delicious.augustus (hier te bestellen!). Het recept voor de zeebaars delen we hieronder alvast met je!

Zeebaars met venkel en geroosterde aardappels met kappertjes

glutenvrij
aantal 6 | hoofd, hoofdgerecht | feestelijk, weekend, zomer, zomers | internationaal | glutenvrij
Extra lang, liefst buiten aan tafel met een vrolijk gezelschap… ‘Heerlijk!’, horen we je denken, maar zonder dat je zelf te lang in de keuken staat! Schuif een hele zeebaars in de oven en rooster de aardappeltjes.
Voorbereiding20 minutes
Kooktijd1 hour 15 minutes
Totale tijd1 hour 35 minutes

Ingrediënten

  • 2 biocitroenen, in plakjes
  • 2 grote uien, in dikke plakken
  • 1 grote venkelknol, in partjes, bewaar het venkelgroen als garnering
  • 180 ml extra vierge olijfolie
  • 1 zeebaars, ± 2 kg, ontschubd en schoongemaakt

geroosterde aardappels met kappertjes

  • 1 kg vastkokende aardappels, gehalveerd, grote in kwarten
  • 80 ml medium zoete wijn, bijv. riesling
  • 50 g koude gezouten boter, in blokjes
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 2 el kappertjes
  • 1 bosje bieslook, fijngesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed voor de geroosterde aardappels met kappertjes een ovenschaal met 2 grote vellen aluminiumfolie, lang genoeg om er een pakketje van te maken. Verdeel de aardappels, wijn, boter, olie en kappertjes over de folie. Breng op smaak met zout en peper. Vouw de folie dicht zodat er geen stoom kan ontsnappen. Rooster in 45 min. gaar in de oven. Neem de schaal uit de oven en maak de folie voorzichtig open (de stoom is heet). Schep de aardappels om met de saus. Zet terug in de oven en rooster in ± 30 min. goudbruin. Schep op een schaal en bestrooi met de bieslook.
  • Schep intussen de citroen, ui en venkelpartjes om met de helft van de olijfolie, peper en zout in een grote diepe ovenschaal. Leg de zeebaars erop. Bestrooi de zeebaars rondom met zout. Stop wat citroen- en venkelplakjes in de holte. Druppel de rest van de olie erover. Rooster samen met de aardappels 30-45 min. of tot de vis goudbruin en gaar is.
  • Serveer de zeebaars met de aardappels en garneer met het apart gehouden venkelgroen.

Voedingswaarde

calorieën: 941kcal
eiwit: 53g
vet: 63g
koolhydraten: 36g
auteur: delicious.
Fotografie: Mark Roper
Recept: Alex McCabe
Styling: Emma Knowles
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!