Extra lang, liefst buiten aan tafel met een vrolijk gezelschap... ‘Heerlijk!’, horen we je denken, maar zonder dat je zelf te lang in de keuken staat! Schuif een hele zeebaars in de oven en rooster de aardappeltjes.
Voorbereiding20 minutesminutes
Kooktijd1 hourhour15 minutesminutes
Totale tijd1 hourhour35 minutesminutes
Ingrediënten
2biocitroenen, in plakjes
2grote uien,in dikke plakken
1grote venkelknol,in partjes, bewaar het venkelgroen als garnering
180mlextra vierge olijfolie
1zeebaars,± 2 kg, ontschubd en schoongemaakt
geroosterde aardappels met kappertjes
1kgvastkokende aardappels,gehalveerd, grote in kwarten
80mlmedium zoete wijn,bijv. riesling
50gkoude gezouten boter,in blokjes
2elextra vierge olijfolie
2elkappertjes
1bosje bieslook,fijngesneden
Instructies
Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed voor de geroosterde aardappels met kappertjes een ovenschaal met 2 grote vellen aluminiumfolie, lang genoeg om er een pakketje van te maken. Verdeel de aardappels, wijn, boter, olie en kappertjes over de folie. Breng op smaak met zout en peper. Vouw de folie dicht zodat er geen stoom kan ontsnappen. Rooster in 45 min. gaar in de oven. Neem de schaal uit de oven en maak de folie voorzichtig open (de stoom is heet). Schep de aardappels om met de saus. Zet terug in de oven en rooster in ± 30 min. goudbruin. Schep op een schaal en bestrooi met de bieslook.
Schep intussen de citroen, ui en venkelpartjes om met de helft van de olijfolie, peper en zout in een grote diepe ovenschaal. Leg de zeebaars erop. Bestrooi de zeebaars rondom met zout. Stop wat citroen- en venkelplakjes in de holte. Druppel de rest van de olie erover. Rooster samen met de aardappels 30-45 min. of tot de vis goudbruin en gaar is.
Serveer de zeebaars met de aardappels en garneer met het apart gehouden venkelgroen.
Voedingswaarde
calorieën: 941kcal
eiwit: 53g
vet: 63g
koolhydraten: 36g
auteur: delicious.
Fotografie: Mark Roper Recept: Alex McCabe Styling: Emma Knowles