aantal 6 |
bijgerecht, lunch, lunchgerecht, voorgerecht |
doordeweeks, weekend, zomer |
internationaal |
bijgerecht, lunch, lunchgerecht, voorgerecht |
doordeweeks, weekend, zomer |
internationaal |
Lange tijd waren fruitsalades een no go. Hoogste tijd om ze van dat imago te verlossen. Perzik, meloen, druiven, ananas en vijgen zijn juist de bom in royale zomersalades. Geef deze meloensalade bij de bbq, als voorgerecht of serveer 'm op warme dagen als lunch.
Ingrediënten
- 1 kleine cantaloupemeloen
- 250 g mozzarella, 2 bollen, in stukken gescheurd
- 25 g erwtenscheuten of evt. gemengde sla
- 3 el fijngesneden bieslook
ham-pangrattato
- 3 el extra vergine olijfolie
- 4 plakjes rauwe ham, fijngesneden
- 70 g vers broodkruim
- 1 tl venkelzaad
- 1 teen knoflook, geperst
bieslookdressing
- 1 bosje bieslook, grof gesneden
- 80 ml extra vergine olijfolie
- 1 el appelciderazijn
- 2 tl vloeibare honing
Instructies
-
Verhit voor de ham-pangrattato de 3 el olie in een kleine koekenpan op halfhoog vuur. Bak hierin de stukjes ham 2-3 min. onder regelmatig omscheppen goudbruin en knapperig. Voeg het broodkruim, venkelzaad en de knoflook toe en bak het broodkruim in 5-6 min. krokant. Voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe. Laat afkoelen.
-
Doe intussen alle ingrediënten voor de bieslookdressing in een mengbeker en mix ze glad met een staafmixer. Voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe.
-
Snijd de meloen in dunne parten en verwijder de schillen en pitten. Zet de punten meloen vlak voor serveren op een schaal. Verdeel de mozzarella en erwtenscheuten erover. Sprenkel de bieslookdressing erover. Bestrooi met fijngesneden bieslook, zout, peper en de ham-pangrattato en serveer direct.
Voedingswaarde
calorieën: 385kcal
eiwit: 12g
vet: 28g
koolhydraten: 20g
Recept: Georgie Esdaile,
Fotografie: Brett Stevens,
Styling: Kirsten Jenkins
Fotografie: Brett Stevens,
Styling: Kirsten Jenkins
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!