gekneusde komkommers met dukkah pitabrood

gekneusde komkommers met dukkah pitabrood
RECEPTEN: ALICE ZASLAVSKY | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
vegetarisch
aantal 4 | bijgerecht, lunchgerecht | | | vegetarisch
Met brood geef je elk gerecht meer structuur en body. Gooi oud brood dus niet weg, maar geef het – no waste! – een nieuwe bestemming. Bijvoorbeeld in deze fattoush-achtige salade met sumak en dukkah.
Kooktijd25 minutes
oven10 minutes
Totale tijd35 minutes

Ingrediënten

  • 3 pitabroodjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 el dukkah
  • 500 g minikomkommers
  • 250 g gele kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 kleine gele paprika zonder zaadlijsten, in dunne reepjes
  • 1 dikke bosui, in dunne ringen
  • sap van 1 citroen
  • 1/4 tl sumak
  • 1/2 bosje munt, blaadjes geplukt
  • 35 g krenten

dressing

  • 1 el tahini
  • 90 g yoghurt (5 el)
  • 1 tl vloeibare honing
  • 1-2 tenen knoflook, geperst

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Leg de pitabroodjes op een bakplaat en bestrijk ze aan beide kanten met de olie. Bestrooi ze met dukkah en zee- zoutvlokken. Bak ze 8-10 min. tot ze knapperig zijn. Laat afkoelen.
  • Leg de komkommers op een stevige snijplank en kneus ze met de deegrol- ler of het lemmet van een koksmes. Doe ze in een kom en voeg de tomaatjes, paprika, de bosui, het citroensap en wat zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper toe.
  • Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kleine kom, voeg 2-3 el water toe en roer glad. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Breek het dukkah-pitabrood in stukken. Voeg ze vlak voor serveren toe aan de komkommersalade en schep om.
  • Schep de salade op een schaal. Besprenkel met de dressing en bestrooi met sumak, munt en krenten.

Voedingswaarde

calorieën: 284kcal
eiwit: 4g
vet: 11g
koolhydraten: 33g
auteur: delicious.
RECEPTEN: ALICE ZASLAVSKY | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Maak paneermeel van oud brood voor deze lekkere scotch caesar salade