aantal 6 |
lunch, lunchgerecht, voorgerecht |
doordeweeks, familietijd, feestelijk |
internationaal |
lunch, lunchgerecht, voorgerecht |
doordeweeks, familietijd, feestelijk |
internationaal |
Wil je kleur en vooral véél smaak op je bord? Buit het zomeraanbod van verse groenten helemaal uit. En maak het lekker kruidig met royaal peterselie en basilicum. Ofwel: maak deze pizzettes van pita!
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 el tomatenpuree
- 250 ml passata
- 6 pitabroodjes
- 500 g Italiaanse varkenssaucijzen, zonder vel, verbrokkeld
- 375 g buffelmozzarella, 3 bollen, in stukjes
- 90 g Parmezaanse kaas, fijn geraspt
kruidenpesto
- 2 bosjes basilicum, blaadjes geplukt, + extra om mee te bestrooien
- 2 bosjes peterselie, blaadjes geplukt, + extra om mee te bestrooien
- 60 g pompoenpitten, geroosterd
- 1 teen knoflook, geperst
- 125 ml extra vergine olijfolie
- 40 g Parmezaanse kaas, fijn geraspt
- rasp en sap van 1 biocitroen
Instructies
-
Pureer alle ingrediënten voor de kruidenpesto in een hoge maatbeker glad. Voeg zout naar smaak toe.
-
Verhit 1 el olie in een grote steelpan op matig vuur. Bak hierin de ui 4-5 min. onder af en toe omscheppen. Voeg de knoflook en gedroogde oregano toe en bak ze al roerend 2 min. mee. Roer de tomatenpuree erdoor en roer ± 1 min. Voeg de passata en 3 el water toe. Draai het vuur wat lager en laat de saus ± 15 min. inkoken op matig tot laag vuur. Voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe.
-
Verwarm de oven voor op 220ºC. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Verhit 1 el olie in een grote koekenpan op matig vuur. Bak het saucijzenvlees hierin in 8-10 min. rul terwijl je het opbreekt met een pollepel.
-
Bestrijk elk pitabroodje tot aan het randje met 3 el tomatensaus. Beleg ze met het saucijzenvlees, de mozzarella en Parmezaanse kaas. Bak de belegde pita’s 12-14 min. tot ze goudbruin zijn en de kaas smelt.
-
Schep vlak voor serveren wat kruidenpesto over de pitabroodjes en bestrooi ze met de basilicum en peterselie.
Voedingswaarde
calorieën: 926kcal
eiwit: 39g
vet: 71g
koolhydraten: 31g
RECEPTEN: HELENA MOURSELLAS, FOTOGRAFIE: NIGEL LOUGH, STYLING: DAVID MORGAN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!