Koffie + cantuccini = hemels duo! Deze knapperige Italiaanse koekjes zijn de perfecte sidekick voor je espresso. Dip, hap, en geniet van een beetje Italië bij elke slok. Buon appetito!
aantal 40 |
koekje, zoet |
|
italiaans |
Ideaal om in de koffie – of vin santo – te dippen. Je maakt ze nog lekkerder met noten en stukjes pure chocolade. Voor 40 stuks:
Ingrediënten
- 2 eieren + 3 eidooiers
- 350 g fijne kristalsuiker
- 1 tl vanille-extract
- 450 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd + extra om mee te bestuiven
- 20 g boter, gesmolten
- 200 g blanke amandelen, heel grof gehakt
- 150 g pure chocolate chips
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190°C en bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
- Klop de eieren en eidooiers met de suiker en vanille in een kom tot een bleek en romig mengsel. Klop het zelfrijzend bakmeel, de boter en een snufje zout erdoor. Roer de amandelen en chocolate chips erdoor.
- Bestuif je handen met wat zelfrijzend bakmeel, vorm 2 deegslangen van 20 cm lang en druk ze wat platter. Leg ze op de bakplaat met 10 cm tussen- ruimte. Bak ze ± 30 min. tot ze gerezen en heel lichtbruin zijn.
- Neem ze uit de oven en laat ze ± 5 min. afkoelen. Snijd ze met een scherp kartelmes in schuine 1 cm dikke plakjes. Het deeg zal van binnen nog niet helemaal gaar zijn.
- Schakel intussen de oventemperatuur terug tot 140°C. Leg de helft van de deegplakjes op hun kant op de bakplaat en bak ze in 20-25 min. goudbruin en knapperig; keer ze halverwege. Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen. Bak ook de rest van de koekjes knapperig af. Geef de koekjes bij ijs, koffie of dessertwijn.
Voedingswaarde
calorieën: 100kcal
eiwit: 3g
vet: 5g
koolhydraten: 10g
RECEPTEN, BEREIDING: SILVIA COLLOCA | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: JUSTINE POOLE.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Nu de oven toch al aanstaat, bak gelijk een batch van deze koekjes: haverkoekjes met witte chocolade