glutenvrij
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
|
internationaal |
glutenvrij
Plet de aardappels, zo worden ze extra knapperig van buiten. De chimichurri is fris, kruidig én pittig en combineert geweldig met de zachte aardappelsmaak. Zomer op je bord!
Ingrediënten
- 800 g nieuwe aardappels, ongeschild, gehalveerd
- 3 el olijfolie
- 50 g boter, gesmolten
- 1 tl harissa
- 1 el mayonaise
- snuf gerookte-paprikapoeder
- 150 g zure room
- 200 g gerookte, zalmforel
- groene salade, voor erbij
chimichurri
- 1 sjalot, fijn gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- ½ rode chilipeper, ontpit, fijngesneden
- 15 g platte peterselie, blaadjes fijngesneden
- 4 takjes munt, blaadjes fijngesneden
- ½ tl gedroogde oregano
- 2 el wittewijnazijn
- 1 tl mosterd
- 50 ml olijfolie
Instructies
- Kook de aardappels in gezouten water in 15-20 min. gaar. Giet af, laat uitlekken en droogstomen.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Verdeel de aardappels erover, plet kort met een pureestamper of vork. Besprenkel met de boter en wat zout. Bak in 30-40 min. goudbruin en knapperig in de oven.
- Meng intussen voor de chimichurri alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Meng de harissa, mayonaise, het paprikapoeder, peper en zout door de zure room.
- Verdeel de zureroomsaus over een schaal en leg de aardappels erop. Besprenkel met de chimichurri en verdeel de forel er in stukjes overheen. Serveer met een groene salade.
Voedingswaarde
calorieën: 656kcal
eiwit: 18g
vet: 44g
koolhydraten: 43g
RECEPTEN, STYLING: LES FILLES ROUGES, FOTOGRAFIE: WOUT HENDRICKX
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: 10x aardappelsalades die net even wat frisser zijn