Zoals de naam belooft, hoef je geen weken te wachten voor deze rappe nieuwe versie van klassiek zoet-zuur.
Doe ± 200 g stevige groente als biet, radijs, komkommer, paprika, wortel, meiraap of knolselderij in heel dunne plakjes of reepjes in een hittebestendige kom. Breng 200 ml azijn naar keuze samen met 60 g suiker, 1-2 tl gedroogde kruiden of specerijen of kruiden (karwij- venkel- of komijnzaad) of een takje verse kruiden (bijv. rozemarijn, tijm of salie) en 100 ml water aan de kook.
Schenk het hete azijnmengsel bij de groente en laat in het vocht in± 25 min. afkoelen. Eet direct of bewaar tot gebruik in de koelkast. Hoe langer je wacht, hoe zuurder het wordt. Lekker door salades, op de borrelplank, bij BBQ-gerechten of in wraps.
Meer tijd? Maak dan ook deze pickles
Bekijk ook: vegan shoarma van oesterzwam met pickles