glutenvrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, weekend |
italiaans |
glutenvrij
Cannellinibonen zijn supergeliefd in Italië. Ze gaan in antipasti, salade, soep en door de pasta. De zachte, nootachtige smaak leent zich ook perfect voor romige puree. Tip: Lekker met ciabatta en een frisse tomatensalade.
Kookgerei
- ook nodig: keukenmachine en/of staafmixer
Ingrediënten
- 3 tenen knoflook
- 4 el olijfolie
- 750 g cannellinibonen, uitgelekt en afgespoeld
- 150 ml droge witte wijn
- 700 g groene asperges
- 1 biocitroen
- 6 el extra vierge olijfolie
- 1 takje peterselie
- 125 ml crème fraîche
- 100 g coppa di Parma
Instructies
- Hak 2 tenen knoflook fijn. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie en fruit de knoflook hierin ± 1 min. Schep de cannellinibonen erdoor. Voeg de wijn toe en smoor ± 5 min. afgedekt.
- Verwarm intussen de grillpan voor op hoog vuur. Snijd het houtachtige uit- einde van de asperges. Halveer dikke exemplaren eventueel in de lengte. Schep de asperges om met 1-2 el olijf- olie. Leg ze op de grill bak ze beetgaar in 5-8 min. Draai regelmatig.
- Rasp of pers de laatste teen knoflook. Rasp de gele schil van de citroen. Meng de knoflook en citroenrasp met de extra vierge olijfolie. Snijd de peterselie fijn.
- Pureer de cannellinibonen tot een gladde puree. Meng de crème fraîche door de warme puree en breng op smaak met zout en peper.
- Strijk de puree op 4 borden. Leg er de geroosterde asperges en de coppa di Parma op. Besprenkel met de citroen- knoflookolie en bestrooi met de peterselie.
Voedingswaarde
calorieën: 651kcal
eiwit: 18g
vet: 42g
koolhydraten: 35g
STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!