vegetarisch
aantal 4 |
bijgerecht, voorgerecht |
doordeweeks, feestelijk, lente, weekend, zomer |
midden-oosters |
vegetarisch
bijgerecht, voorgerecht |
doordeweeks, feestelijk, lente, weekend, zomer |
midden-oosters |
vegetarisch
Met Midden-Oosterse ingrediënten als baharat, za'atar en toum voeg je in no time veel smaak toe. Harissaboter maak je heel easy. Lekker bij geroosterde groentenen ook op brood en toast.
Ingrediënten
- 8 portobello’s
- 3 el olijfolie
- 100 g zachte boter
- 1 bosje bladpeterselie, blaadjes fijngesneden
- schil van 1 ingelegde citroen, fijngesneden
- 1-3 el harissa, naar smaak
- toum (knoflooksaus/aioli) en Libanees flatbread, voor erbij
uiensalade met sumak
- 6 sjalotten in dunne ringen
- 80 ml rode- of wittewijnazijn, 5 el
- 1 tl sumak
- ½ bosje bladpeterselie blaadjes geplukt
Instructies
-
Schep voor de uiensalade de sjalottenringen in een kom om met 1 tl zeezoutvlokken, de azijn en sumak. Zet opzij en laat intrekken.
-
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de paddenstoelen met de steeltjes omhoog op de bakplaat, besprenkel ze met olie en bestrooi ze met zeezoutvlokken. Bak ze bijna gaar in ± 12 min.
-
Meng intussen in een kom de zachte boter, peterselie, ingelegde citroenschil en harissa. Neem de paddenstoelen uit de oven en verdeel de harissaboter erover. Bak ze nog ± 5 min. tot ze gaar zijn.
-
Schep de paddenstoelen op borden. Schep de peterselie door de uiensalade en serveer samen met de knoflooksaus en het flatbread bij de paddenstoelen.
Voedingswaarde
calorieën: 480kcal
eiwit: 8g
vet: 36g
koolhydraten: 29g
RECEPTEN: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: BRETT STEVENS | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!