komkommersalade met jasmijnrijst

komkommersalade met jasmijnrijst
RECEPTEN: EMILY EZEKIEL, FOTOGRAFIE: ISSY CROKER, ILLUSTRATIES, VORMGEVING: ALICE CHADWI

Het is (bijna) zomer, dus brengen we je de zon op je bord in delicious.juni! Van een simpel & snel BBQ-menu tot zomercocktails met chorizo-bitterballen en de allerbeste borrelplanken. En heb je na de borrel geen ruimte meer voor een hoofdgerecht? Maak dan een dessert met vers seizoensfruit. Borrelhapjes en toetjes: meer heb je niet nodig om de zon op je bord te proeven. Heerlijk! Bestel het nummer hier!

Een voorproefje? Maak het recept hieronder.

Komkommersalade met jasmijnrijst

glutenvrij, veganistisch, vegetarisch
aantal 2 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | aziatisch, chinees | glutenvrij, vegan, vegetarisch
Top je Aziatisch gekruide rijst met smashed komkommer en versier met erwtenscheuten of waterkers.
Kooktijd20 minutes

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 grote komkommer
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 1 teen knoflook, geraspt
  • 5 cm gemberwortel, geschild, in julienne
  • 2 el zwarterijstazijn*
  • 1 grote handvol koriander, blaadjes en steeltjes gehakt
  • 3 el chili-olie, + evt. extra om mee te besprenkelen
  • 1 handvol erwtenscheuten* of gebruik waterkers

Instructies

  • Spoel de jasmijnrijst af en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Snijd intussen de komkommer in de lengte door en haal de zaadlijsten eruit met een lepel. Leg de komkommer op een snijplank met de gesneden kant naar beneden en sla er lichtjes met een deegroller op. Snijd de komkommer dan schuin in stukken.
  • Meng in een grote kom de warme jasmijnrijst met de komkommer, suiker, knoflook, gember, azijn, koriander en crispy chili-olie. Breng op smaak met royaal zout en versgemalen zwarte peper. Garneer met de erwtenscheuten, bedruppel eventueel met extra chili-olie en serveer direct.

Voedingswaarde

calorieën: 638kcal
eiwit: 12g
vet: 31g
koolhydraten: 75g
auteur: delicious.
*Zwarterijstazijn is een donkere aromatische Chinese azijn. Te koop in de toko.
Erwtenscheuten bestel je bij de groentespeciaalwinkel.
RECEPTEN:
EMILY EZEKIEL,
FOTOGRAFIE:
ISSY CROKER,
ILLUSTRATIES, VORMGEVING:
ALICE CHADWI
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Ook heerlijk: tonijn met sumak en komkommer-muntsalade