frittata met courgette en zalm

frittata met courgette en zalm
RECEPTEN: PHOEBE WOOD, FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY, STYLING: KIRSTEN JENKIN
glutenvrij
aantal 2 | hoofd, hoofdgerecht, lunch, lunchgerecht | doordeweeks, familietijd | italiaans | glutenvrij
Bak je frittata in de oven, dan hoef je 'm niet om te draaien en kan-ie nauwelijks verbranden.
Voorbereiding15 minutes
Kooktijd25 minutes

Kookgerei

  • 4 ronde ovenschaaltjes (inh. 350 ml) of 1 grote ovenbestendige koekenpan

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 3 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 6 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 1 el fijn geraspte Parmezaanse kaas
  • ½ bosje dille, toefjes afgeplukt
  • rasp van 1 biocitroen
  • 150 g warmgerookte zalm of forel, in vlokken verdeeld
  • 1 kleine courgette, in dunne plakjes
  • geroosterde pijnboompitten, om erover te strooien

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verhit de olie in een koekenpan op matig tot laag vuur en smoor de bosuitjes met de knoflook al roerend 3-4 min. zonder ze te laten kleuren. Schep op een bord en laat wat afkoelen.
  • Roer in een kom de eieren los met de room, Parmezaanse kaas en een snufje zout. Voeg de bosuitjes toe. Snijd de helft van de dille fijn en voeg samen met de citroenrasp toe.
  • Verdeel het eimengsel over 4 ovenschaaltjes van elk 350 ml. Verdeel de vis en de courgetteplakjes erover. Bak de frittata 25 min. tot hij langs de randen mooi uitgerezen en bruin is, en in het midden net gestold.
  • Strooi vlak voor serveren de geroosterde pijnboompitten en de rest van de toefjes dille erover.

Voedingswaarde

calorieën: 533kcal
eiwit: 29g
vet: 43g
koolhydraten: 7g
auteur: delicious.
RECEPTEN: PHOEBE WOOD, FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY, STYLING: KIRSTEN JENKIN
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: vega frittata: 9 recepten voor je ontbijt, lunch, diner of borrel