aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
grieks |
Spanako-RIZO, oftewel de vertrouwde smaak van spanakopita, alleen dan als luxe rijstschotel. En mocht je het je afvragen, het antwoord is ja, een dot tzatziki smaakt hier verrukkelijk bij. Tip: Gebruik groentenbouillon of miso voor een vega variant.
Ingrediënten
- 4 el extra vergine olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 4 tenen knoflook, in dunne plakjes
- 300 g spinazie blaadjes in reepjes, evt. steeltjes fijngesneden
- 1 bosje dille steeltjes en blad apart, fijngesneden
- rasp en sap van 2 biocitroenen
- 625 ml kippenbouillon
- 1/4 tl gemalen piment
- 280 g langkorrelrijst, bijv. pandan- of basmatirijst
- 1/4 bosje bladpeterselie, fijngesneden
- 100 g feta verkruimeld, voor erover
Instructies
- Verhit de olie in een grote steelpan met deksel op matig tot laag vuur. Schep hierin de ui en knoflook 6-8 min. om. Voeg de spinazie met steeltjes en de dillesteeltjes en 1 tl zeezoutvlokken toe en schep hem 2-3 min. om tot het slinkt. Voeg de citroenrasp, bouillon, piment en rijst toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat afgedekt in ± 25 min. gaar koken. Neem de rijst van het vuur en laat afgedekt ± 10 min. rusten.
- Schep de rest van de dille, peterselie, het citroensap en wat zout en peper erdoor. Bestrooi met de feta en nog wat versgemalen zwarte peper.
Voedingswaarde
calorieën: 450kcal
eiwit: 13g
vet: 17g
koolhydraten: 59g
RECEPTEN: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: 20 Griekse recepten om de zon in huis te halen