spanakorizo (Griekse spinazierijst)

spanakorizo (Griekse spinazierijst)
RECEPTEN: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
aantal 4 | hoofdgerecht | | grieks |
Spanako-RIZO, oftewel de vertrouwde smaak van spanakopita, alleen dan als luxe rijstschotel. En mocht je het je afvragen, het antwoord is ja, een dot tzatziki smaakt hier verrukkelijk bij.
Tip: Gebruik groentenbouillon of miso voor een vega variant.
Kooktijd45 minutes
rusten10 minutes
Totale tijd55 minutes

Ingrediënten

  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 4 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 300 g spinazie blaadjes in reepjes, evt. steeltjes fijngesneden
  • 1 bosje dille steeltjes en blad apart, fijngesneden
  • rasp en sap van 2 biocitroenen
  • 625 ml kippenbouillon
  • 1/4 tl gemalen piment
  • 280 g langkorrelrijst, bijv. pandan- of basmatirijst
  • 1/4 bosje bladpeterselie, fijngesneden
  • 100 g feta verkruimeld, voor erover

Instructies

  • Verhit de olie in een grote steelpan met deksel op matig tot laag vuur. Schep hierin de ui en knoflook 6-8 min. om. Voeg de spinazie met steeltjes en de dillesteeltjes en 1 tl zeezoutvlokken toe en schep hem 2-3 min. om tot het slinkt. Voeg de citroenrasp, bouillon, piment en rijst toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat afgedekt in ± 25 min. gaar koken. Neem de rijst van het vuur en laat afgedekt ± 10 min. rusten.
  • Schep de rest van de dille, peterselie, het citroensap en wat zout en peper erdoor. Bestrooi met de feta en nog wat versgemalen zwarte peper.

Voedingswaarde

calorieën: 450kcal
eiwit: 13g
vet: 17g
koolhydraten: 59g
auteur: delicious.
RECEPTEN: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: 20 Griekse recepten om de zon in huis te halen