bami met vis en sperziebonen

bami met vis en sperziebonen
STUDIO PHILIPPI
lactosevrij
aantal 4 | hoofdgerecht | | indonesisch | lactosevrij
Doe vanavond vis en sperziebonen in je bamigerecht! De noedels breng je lekker op smaak met een basis van rode peper, ui en knoflook waar nog wat citrusachtige korianderzaadjes bijgaan. Die geven het gerecht net even een fris accent.
Kooktijd30 minutes
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 300 g mie
  • 1 rode peper
  • 2 preien
  • 300 g fijne sperziebonen of haricots verts
  • 250 g champignons
  • 2 tl gemalen korianderzaad
  • 50 ml ketjap manis
  • 300 g pangasiusfilet*, in reepjes
  • 2 takjes bladselderij + extra voor erover
  • 100 g gekookte garnalen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el zonnebloemolie

Instructies

  • Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de rode peper over de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de prei in ringen, de sperziebonen in stukjes van 1 cm en de champignons in plakjes.
  • Verhit in een wok de olie. Bak de sperziebonen hierin 3 min. op hoog vuur. Voeg de rode peper met de knoflook, koriander en ui toe en bak 1 min. mee. Voeg de prei en champignons toe en bak nog 4 min.
  • Schep de visreepjes erdoor en bak 2 min. voorzichtig mee. Voeg de ketjap toe. Hak de bladselderij fijn. Giet de mie af en laat goed uitlekken. Schep de mie met de bladselderij en garnalen door de visroerbak en breng op smaak met zout en peper. Strooi er nog wat bladselderij over.

Voedingswaarde

calorieën: 530kcal
eiwit: 30g
vet: 11g
koolhydraten: 72g
auteur: delicious.
* Neem pangasius met ASC label of zoek online bij goedevis.l als je een verantwoorde keuze wilt maken.
STUDIO PHILIPPI
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lekker lijstje: 18x de lekkerste hoofdgerechten met ei