aantal 8 |
taart, zoet |
|
|
Weinig tijd? Zo'n chocoladerol staat heel snel op tafel. Echt een gevalletje kleine moeite groot effect, want kijk eens hoe sen-sa-tio-neel deze chocoladetaart eruit ziet!
Kookgerei
- ook nodig: bakblik van 23×33 cm met opstaande rand, ingevet en bekleed met bakpapier
Ingrediënten
- 6 eieren
- 150 g fijne kristalsuiker
- 40 g bloem, gezeefd
- 25 g cacaopoeder, gezeefd + extra om te bestuiven
- 150 g mascarpone
- 125 ml slagroom
- 35 g poedersuiker, gezeefd
- 40 g pure chocolade 70% cacao, in kleine stukjes
- 1/2 tl pepermuntextract*
- evt. muntcress, voor garnering
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Klop de eieren en kristalsuiker in een grote kom in 6-8 min. tot een dik, bleek mengsel. Spatel de bloem en 20 g van het cacaopoeder erdoor. Schenk in de bakvorm en bak ± 18 min. tot een dunne cakelaag die in het midden terugveert als je er licht op drukt.
- Bestuif een schone theedoek met cacaopoeder. Keer de warme cakelaag om op de theedoek. Rol de cakelaag vanaf een korte kant op tot een rol, waarbij je de theedoek mee oprolt, zodat hij aan de binnenkant van de rol komt. Laat volledig afkoelen op een rooster.
- Klop in een kom de mascarpone met de slagroom en poedersuiker tot stijve pieken. Spatel de stukjes chocolade, het pepermuntextract en de laatste 5 g cacao- poeder erdoor. Rol de cakelaag voorzichtig weer uit, haal de theedoek weg en bestrijk de cakelaag met het roommengsel. Rol weer op. Bestrooi de rol met cacaopoeder en garneer evt. met muntcress.
Voedingswaarde
calorieën: 436kcal
eiwit: 9g
vet: 27g
koolhydraten: 39g
* Pepermuntextract koop je bij de toko, een taartenwinkel of online.
RECEPTEN: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: MARK ROPER | STYLING: DAVID MORGAN.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: eiwitrijke recepten voor extra energie