aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
italiaans |
Lieveling van zo'n beetje elke delicious.-lezer: zijdezachte kussentjes van aardappel en bloem. Janneke maakt dit gnocchi gerecht extra comfortabel met varkenssaucijzen en magor, een romige kaas die bestaat uit laagjes gorgonzola en mascarpone.
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 360 g gekruide varkenssaucijzen
- 2 tenen knoflook
- 800 g koelverse gnocchi (of zelfgemaakte gnocchi*)
- 400 g wilde spinazie
- 185 g magor
- 50 ml droge witte wijn
- 200 ml houdbare slagroom
- nootmuskaat naar smaak
- geraspte Parmezaanse kaas, voor erbij
Instructies
- Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan. Druk boven de pan het saucijzenvlees uit de velletjes. Bak het worstvlees in 4 min. bruin en rul, druk het los met een spatel. Rasp of pers de knoflook boven de pan en bak nog 1 min. mee. Schep het worstvlees uit de pan.
- Kook intussen de gnocchi gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de spinazie in 2 porties toe aan het bak- vet van de saucijs. Laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen.
- Schep ook de spinazie uit de pan. Doe de magor in stukjes in de pan. Schenk de wijn erbij en verwarm 1 min. Schenk de slagroom erbij en breng tegen de kook aan. Verwarm nog 1 min. tot de saus iets inkookt en neem de pan van het vuur. Schep de spinazie en het worstvlees erdoor en breng op smaak met nootmuskaat en peper.
- Schep de gnocchi met een schuimspaan uit de pan op een schaal of 4 borden. Verdeel de saucijs-kaassaus met de spinazie erover. Geef de Parmezaanse kaas erbij.
Voedingswaarde
calorieën: 857kcal
eiwit: 32g
vet: 65g
koolhydraten: 31g
* Zo maak je zelf gnocchi.
STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: 6x de lekkerste gnocchirecepten