vegetarisch
aantal 4 |
hapje, lunchgerecht |
|
italiaans |
vegetarisch
Say cheese eehh…formaggio! Of je nu van zoet of hartig houdt: grijp vooral naar Italiaanse kaas. In deze snelle vega taartjes speelt krachtpatser gorgonzola de hoofdrol. Verschrikkelijk lekker, zo samen met uitjes gekaramelliseerd in balsamico en tijm.
Ingrediënten
- 3 el extra vergine olijfolie
- 600 g sjalotten ± 15, gepeld, in vieren
- 3 el bruine basterdsuiker
- 4 el balsamico-azijn
- 8 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
- 300 g ricotta
- 1 eidooier, losgeroerd
- 100 g gorgonzola
- 3 el tijmblaadjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de sjalotten 5-8 min. tot ze beginnen te karamelliseren. Voeg een snufje zout, de suiker, azijn en 4 el water toe en schep om tot de suiker is opgelost. Draai het vuur laag en stoof afgedekt ± 5 min. Neem van het vuur en laat wat afkoelen.
- Verdeel het bladerdeeg over twee met bakpapier beklede bakplaten. Doe de ricotta in een middelgrote kom, klop hem luchtig om met een vork en breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de deegvelletjes met de ricotta maar laat langs de randen 2 cm vrij. Verdeel de zoetzure sjalotten over de ricotta en klap de randen om, maar laat de sjalotten in het midden onbedekt. Bestrooi met versgemalen peper. Bestrijk de deegranden met het losgeroerde ei. Bak de taartjes 20-25 min. tot het deeg goudbruin, gaar en mooi uitgerezen is.
- Neem uit de oven en verdeel direct de gorgonzola erover, zodat die in ± 5 min. door de warmte van de vulling zal smelten. Bestrooi de taartjes met de tijmblaadjes en serveer.
Voedingswaarde
calorieën: 928kcal
eiwit: 20g
vet: 67g
koolhydraten: 58g
RECEPTEN, FOODSTYLING: SILVIA COLLOCA | FOTOGRAFIE: MARK ROPER | STYLING: DAVID MORGAN.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: klassieke quiche lorraine en andere hartige taarten die nooit vervelen