Met lasagne zit je altijd goed. Want zeg nou zelf, wat is er lekkerder dan zo’n grote schaal groentelasagne mét kaas en spek? Daar maak je grote groepen familie, vrienden en huisgenoten blij mee.
Nog meer lasagne? 13x lasagne recepten: vegetarische lasagne, snel of juist uitgebreid
Groentelasagne met kaas en spek
aantal 9 |
hoofd, hoofdgerecht |
familietijd, weekend |
italiaans |
Hoe romig wil je het hebben? In deze lasagne gaan 3 soorten kaas én slagroom. De pancetta geeft nog iets heerlijk rokerigs.
Kookgerei
- vierkante ovenschaal van 23×23 cm, ingevet met olie
Ingrediënten
- 3 el extra vergine olijfolie
- 30 g boter
- 200 g gerookte bacon of pancetta, in reepjes
- ± 200 g boerenkool, stelen fijngesneden, blad in stukjes gescheurd
- ½ bosje bosuitjes, in dunne ringetjes
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- evt. 1 snufje chilivlokken
- 400 g spinazie, grof gesneden
- 25 g bladpeterselie, fijngesneden
- 700 g ricotta
- rasp van 1 biocitroen
- 200 g mozzarella, grof geraspt
- 300 ml slagroom
- 80 g parmezaanse kaas, fijngeraspt
- 300 g verse lasagnevellen, koelvak supermarkt, geblancheerd, koud afgespoeld
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verhit de olie en boter met de spekjes in een middelgrote koekenpan op matig vuur. Schep de spekjes 8-10 min. om tot
- ze goudbruin en krokant zijn. Voeg de boerenkoolstelen, bosuitjes, knoflook en evt. chilivlokken toe en schep 5-6 min. om. Voeg het boerenkoolblad en de spinazie toe en laat afgedekt in 3-4 min. slinken. Bestrooi met zout en peper. Laat afkoelen. Schep de peterselie erdoor.
- Meng intussen in een kom de ricotta met de citroenrasp, mozzarella, room, de helft van de parmezaan en wat zout en peper.
- Leg een laag lasagnevellen in de ovenschaal en snijd ze bij. Schep eenderde van het kaasmengsel erop, gevolgd door de helft van het groentemengsel. Dek af met een laagje pastavellen. Herhaal deze laagjes en eindig met een laagje van het kaasmengsel. Bestrooi met de rest van de parmezaanse kaas. Zet de ovenschaal op een bakplaat en bak de lasagne 35-40 min. Laat 15 min. rusten. Snijd in vierkante stukken en serveer.
Voedingswaarde
calorieën: 532kcal
eiwit: 25g
vet: 36g
koolhydraten: 25g
RECEPT: PHOEBE WOOD, JO BARRETT, SAM & ELLIE STUDD, DANIELLE ALVAREZ, DARREN ROBERTSON | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!