uienstoof met pancetta, bier en tijm

uienstoof met pancetta, bier en tijm

Comfortfood dat snel op tafel staat en helemaal budget friendly is? Deze uienstoof met pancetta is simpel, snel, maar vooral heel erg winters genieten.

Nog meer stoven: de 12 populairste stoofrecepten van 2023

Uienstoof met pancetta, bier en tijm

lactosevrij
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | | lactosevrij
Met bier geeft Janneke veel gerechten extra smaak. Probeer deze gestoofde uien, lekkerder worden ze niet!
Kooktijd30 minutes

Ingrediënten

  • 8 uien
  • 2 tl korianderzaad
  • 1 el olijfolie
  • 100 g pancettablokjes
  • 300 ml donker abdijbier
  • 2 sneden ontbijtkoek
  • 1 el honing
  • 2-3 takjes rozemarijn
  • donker brood, polenta of aardappelpuree, voor erbij

Instructies

  • Pel de uien en halveer ze door de steelaanzet zodat ze mooi heel blijven. Kneus het korianderzaad.
  • Verhit in een wijde stoofpan de olijfolie. Bak de pancettablokjes met het korianderzaad in 3 min. knapperig.
  • Leg de uien op het snijvlak tussen de pancettablokjes. Bak ze in 3 minuten goudbruin.
  • Keer de uien. Schenk het bier langs de rand in de pan. Verkruimel de ontbijt- koek boven de pan en voeg de honing en takjes rozemarijn toe. Breng aan de kook.
  • Draai het vuur laag en stoof de uien met de deksel op de pan in 10-15 min. gaar. Breng de uienstoof op smaak met zout en peper. Serveer met polenta of puree.

Voedingswaarde

calorieën: 311kcal
eiwit: 10g
vet: 12g
koolhydraten: 36g
auteur: delicious.
RECEPT, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!