Met een muffinbakvorm heb je zo een schaal vol gebakken. Je bakt deze zalmmuffins binnen een uur en ze laten je keuken lekker geuren, zodat iedereen vanzelf aanschuift.
Meer muffins? 13x muffin recepten voor zoetekauwen én fans van hartig
Zalmmuffins met harissa & bieslook
aantal 12 |
brunch, brunchgerecht, lunch, lunchgerecht, ontbijt, ontbijtgerecht |
familietijd, weekend |
|
Elegant met gerookte zalm, crème fraîche & bieslook, maar wel met een kruidige harissa-kick.
Kookgerei
- muffinplaat met 12 holtes, ingevet en bekleed met papieren vormpjes
Ingrediënten
- 1 ei
- 250 ml melk
- 4 el crème fraîche + extra voor erbij
- 80 ml extra vergine olijfolie
- 4 tl harissa
- 300 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
- 100 g gerookte zalm in kleine stukjes + 100 g gerookte zalm in plakjes
- ½ bosje bieslook fijngesneden + extra om erover te strooien
- rasp van 1 biocitroen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Klop het ei, melk, crème fraîche, olie en harissa in een kom goed door elkaar.
- Doe het zelfrijzend bakmeel in een andere kom en meng de stukjes zalm, bieslook en ½ tl zout erdoor. Voeg het eimengsel toe en schep dit er vlug door.
- Verdeel het beslag over de holten in de muffinplaat. Bak de muffins gaar en lichtbruin in 25-30 min. Laat ze iets afkoelen op een rooster.
- Garneer de muffins met citroenrasp, extra crème fraîche, bieslook en plakjes zalm.
Voedingswaarde
calorieën: 151kcal
eiwit: 8g
vet: 5g
koolhydraten: 19g
RECEPT, BEREIDING: HELENA MOURSELLAS, KIM COVERDALE | FOTOGRAFIE: NIGEL LOUGH | STYLING: DAVID MORGAN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!