aantal 6 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, feestelijk |
noord-afrika |
Precies waar je zin in hebt als het wintert: een verwarmende stoofpot! Deze is makkelijk te maken en stelt qua smaak nooit teleur.
Ingrediënten
- 90 ml Griekse yoghurt + extra yoghurt voor erbij
- 2 tenen knoflook, geperst
- 3 el ras el hanout
- 80 ml vers citroensap + 5 dunne reepjes biocitroenschil
- 1,8 kg lamsschouder
- 1 kleine aubergine, in 1 cm-blokjes
- 375 ml kippenbouillon
- 800 g bruine linzen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
- 250 g cherrytomaatjes aan de tak
- 1 el extra vergine olijfolie
- 4 el fijngesneden bladpeterselie
- citroenpartjes, voor erbij
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een braadslee met bakpapier.
- Meng in een kom de yoghurt met de knoflook, 2½ el van de ras el hanout en de helft van het citroensap. Leg het lamsvlees in de braadslee. Wrijf in met het yoghurt-specerijenmengsel en bestrooi met zout en peper. Braad ± 30 min. in de oven.
- Schakel de oventemperatuur terug tot 150°C.
- Stoof het vlees afgedekt met aluminiumfolie ± 4 uur tot het heel mals is. Neem de braadslee uit de oven en schep het vlees op een schaal. Neem het papier uit de braadslee en schenk het teveel aan vet eruit.
- Schep de aubergine in de braadslee en voeg de bouillon toe. Bestrooi met zout en peper. Stoof afgedekt met aluminiumfolie ± 20 min. Voeg de linzen, reepjes citroenschil en de rest van de ras el hanout toe. Schep om. Leg het lamsvlees erop. Leg de tomaatjes eromheen en besprenkel ze met de olie. Rooster de groenten ± 20 min. tot ze gaar zijn. Bestrooi met peterselie en serveer met de citroenpartjes en nog wat yoghurt.
Voedingswaarde
calorieën: 725kcal
eiwit: 70g
vet: 41g
koolhydraten: 16g
Nigel Lough & Kim Coverdale
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: kipcurry!