kaasdip met paprika en knoflooktoast

kaasdip met paprika en knoflooktoast

Een feestelijk, rijk hapje voor de feestdagen? Met deze paprika-kaasdip met gerookte paprika, romige kaas knoflooktoast zit je goed.

Meer inspiratie voor de feestdagen? Bestel de kerst-nummers van delicious.! Lees er hier alles over.

Lees ook: Dips voor de borrel

Kaasdip met paprika en knoflooktoast

Voorkeur: vegetarisch

aantal 8 | Borrelhapje, hapje | feestdagen, feestelijk, weekend | | vegetarisch

Het gerookte-paprikapoeder in deze mediterrane dip geeft precies die rokerige touch: geweldig met de umami en romigheid van de kazen.

Kooktijd:20

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 2 tl gerookte-paprikapoeder
  • 500 ml melk
  • 125 g zure room
  • 100 g cheddar, grof geraspt
  • 100 g ricotta
  • 150 g mozzarella, grof geraspt
  • ½ zuurdesemstokbrood, in dunne sneetjes
  • extra vergine olijfolie, om mee te besprenkelen
  • 1 teen knoflook, gepeld en gehalveerd

Instructies

  1. Smelt de boter in een steelpan al roerend op matig tot laag vuur. Voeg de bloem en het paprikapoeder toe en roer ± 2 min. tot de bloem gaar is. Voeg de melk in 2 delen toe terwijl je roert met een garde zodat je geen klontjes krijgt.
  2. Klop de zure room erdoor en verwarm het mengsel op matig vuur tot het kookpunt. Laat de bechamelsaus al roerend in ± 5 min. binden. Haal van het vuur en roer de cheddar, ricotta en 50 g van de mozzarella erdoor en breng op smaak met zwarte peper en zout. Giet de saus in een ovenschaal en bestrooi met 100 g mozzarella.
  3. Verwarm intussen de ovengrill op de hoogste stand. Besprenkel de sneetjes brood met olijfolie en gril ze in ± 2 min. per kant goudbruin. Neem ze uit de oven en wrijf ze aan beide kanten in met de snijvlakken van de knoflook.
  4. Schuif de ovenschaal met de kaasdip op een rooster onder de grill en laat hem in 3-4 min. goudbruin gratineren. De kaasdip is nu gloeiendheet, dus laat hem 10 min. afkoelen voordat je hem serveert met de knoflooktoast.

Voedingswaarde

  • calorieën: 213 kcal
  • eiwit: 9 g
  • vet: 14 g
  • koolhydraten: 13 g

RECEPT, STYLING, BEREIDING: KIRSTEN JENKINS | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!