gegrilde radicchio met bloedsinaasappel-tijmboter

gegrilde radicchio met bloedsinaasappel-tijmboter
Studio Philippi

Zoek je een feestelijk voor- of bijgerecht? Deze gegrilde radicchio smaakt extra bijzonder met bloedsinaasappel-tijmboter. Je hebt het snel gefixt en maakt al je gasten en vooral de boterliefhebbers helemaal gelukkig.

Lurpak® is niet zomaar boter, maar boter voor échte liefhebbers. Met passie gemaakt voor iedereen die graag kookt, lekker eet en op zoek is naar (meer) inspiratie. Want goed eten – eenvoudig, vers, van het seizoen en met liefde gemaakt – verdient kwaliteitsboter.

Lurpak® roomboter wordt gemaakt van de beste Deense room, heeft een unieke frisse, romige smaak die het beste in jouw ingrediënten naar boven haalt. Ideaal om te smeren en in te bakken voor de allerlekkerste resultaten. Wil je meer recepten? Zie www.lurpak.com

Gegrilde radicchio met bloedsinaasappel-tijmboter

aantal 4 | bijgerecht, voorgerecht | feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | internationaal |
Serveer je dit als voorgerecht, geef er dan puntjes geroosterde pita bij.
Kooktijd35 minutes

Kookgerei

  • staafmixer met hakbakje

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 1 grote krop radicchio, in kwarten
  • 1 bloedsinaasappel
  • evt. geroosterde pita’s voor erbij*

bloedsinaasappel-tijmboter

  • 200 g ongezouten Lurpak® roomboter, op kamertemperatuur
  • rasp en sap van 1, biobloedsinaasappel
  • 6 takjes tijm, 3 takjes gerist

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Leg hierin de kwarten radicchio op een van de snijkanten en bak 4 min. per snijkant op hoog vuur tot de snijvlakken goudbruin zijn. Giet een scheutje water in de pan en laat de radicchio in 10 min. afgedekt gaar worden.
  • Doe intussen de boter in het hakbakje van de staafmixer samen met de rasp en het sap van de bloedsinaasappel en de tijmnaaldjes en mix de ingrediënten kort. Breng op smaak met zout en peper en doe over in een kommetje.
  • Snijd de schil van de bloedsinaasappel dik af en ontvlies de partjes.
  • Haal de deksel van de pan en voeg 4 flinke el bloedsinaasappel-tijmboter toe aan de radicchio samen met de 3 takjes tijm. Zet het vuur iets hoger en bedruip de radicchio continu met de gesmolten boter en tijm. Schep op het allerlaatst de partjes bloedsinaasappel bij de radicchio. Schep de radicchio en de sinaasappel op een groot bord en giet de gesmolten boter erover samen met de takjes tijm. Maak evt. af met nog een quenelle boter.

Voedingswaarde

calorieën: 484kcal
eiwit: 1g
vet: 51g
koolhydraten: 3g
auteur: delicious.
RECEPT: LISELORE BUS, FOTOGRAFIE, STYLING, FOODSTYLING: STUDIO PHILLIPI
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: boterkoek met mokka en hazelnootroom