aantal 4 |
bijgerecht, hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
In Italië komt bijna geen gerecht op tafel zonder verse, groene kruiden, liefst van eigen grond. Deze salade valt helemaal in die categorie. Vega-tip: vervang de salami door gebakken kersttomaatjes!
Ingrediënten
- 120 ml extra vergine olijfolie
- 2 sjalotten, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- ½ bosje tijm, blaadjes gerist
- 250 g gedroogde linzen
- 750 ml kippen- of groentebouillon
- 3 el balsamico-azijn
- 1 bosje bladpeterselie
- ½ bosje fijngesneden
- 1 kropje radicchio, in 8-10 parten
- 100 g salami, worst, in dunne plakjes
- 1 bosje munt, blaadjes fijngesneden
- 1 bol burrata
Instructies
- Verhit 40 ml van de olie in een middelgrote steelpan op matig vuur. Bak hierin de sjalotten met de knoflook en tijm 3-4 min. onder af en toe omscheppen. Voeg de linzen toe en schep ze om. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de linzen in ± 30 min. gaar, waarbij ze bijna alle bouillon opnemen.
- Neem de linzen van het vuur en schep 40 ml olijfolie, de azijn en fijngesneden peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de grillpan op hoog vuur. Besprenkel de radicchioparten met de resterende 40 ml olie en bestrooi ze met wat zout en peper. Gril ze 4-5 min. tot ze gaar zijn en lichte schroeiplekjes krijgen; keer ze halverwege.
- Verhit een kleine koekenpan op hoog vuur en bak hierin de salami in 4-5 min. krokant.
- Schep in een schaal de linzen om met de gegrilde radicchio en de rest van de peterselie en de munt. Verdeel vlak voor serveren de salami en burrata erover.
Voedingswaarde
calorieën: 769kcal
eiwit: 32g
vet: 52g
koolhydraten: 37g
RECEPTEN: GEORGIE ESDAILE, FOTOGRAFIE: MARK ROPER, STYLING: DAVID MORGAN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: Italiaans draadjesvlees met geroosterd merg & saffraanrisotto