Juist in het najaar krijg je vanzelf meer zin in steviger eten. Geef aardappel een rol in aardappelgnocchi, pastei, kroketjes, soep of gratin en je wordt beloond met tevreden eters die jouw comfortfood extra waarderen.
Bekijk alle recepten in delicious.oktober! Hier te bestellen:
Aardappelgnocchi met saucijzenvlees & cavolo nero
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, herfst, weekend |
italiaans |
Zin in een stevige, herfstige maaltijd? Aardappel is altijd goed. Zeker in deze aardappelgnocchi met saucijzenvlees en cavolo nero. Comfortfood om van te houden.
Ingrediënten
- 1 kg bloemige aardappels, schoongeboend, in grote stukken
- 40 g fijngeraspte Parmezaanse kaas + extra om erover te strooien
- 2 eidooiers
- 250 g bloem typo 00 + wat extra
- 5 el extra vergine olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
- ½ bosje salie, fijngesneden
- 600 g varkenssaucijzen, zonder vliesjes
- 500 g kerstomaatjes
- 250 ml slagroom
- ½ bos cavolo nero, zonder harde kern, fijngesneden
- 40 g boter
Instructies
- Zet de aardappels op in een grote steelpan met koud water en kook ze in 15-20 min. gaar. Giet ze af, laat ze uitdampen en wat afkoelen en verwijder dan de schilletjes. Druk ze door een aardappelknijper boven een kom; je hebt ± 850 g aardappelpuree nodig. Voeg de Parmezaanse kaas, eidooiers, bloem en wat zout toe. Meng alles rustig tot een zacht ‘deeg’; voeg als het te plakkerig is nog wat bloem toe maar kneed niet te lang, anders wordt de gnocchi taai. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en bestuif je handen met bloem.
- Rol een kwart van het deeg rustig uit tot een 40 cm lange worst. Snijd met een scherp mes in 1 cm-stukjes. Leg de gnocchi naast elkaar op een licht met bloem bestoven dienblad. Maak zo nog meer gnocchi van de rest van het deeg. Bewaar koel tot gebruik.
- Verhit intussen de helft van de olie in een grote steelpan op matig vuur. Bak de ui 6-8 min. Voeg knoflook, salie en het saucijzenvlees toe en bak dit in 6-8 min. rul terwijl je het opbreekt met een pollepel. Voeg de tomaatjes toe en bak ze ± 10 min. tot ze blaren vormen. Schep de room en cavolo nero door de saus en verwarm nog 4-6 min. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
- Breng een steelpan met licht gezouten water aan de kook. Kook de gnocchi in porties 30-60 sec. tot ze gaar zijn en boven komen drijven. Schep ze met een schuimspaan uit de pan.
- Verhit de rest van de olie en de boter in een grote koekenpan op matig vuur. Bak de gnocchi in porties 2-3 min. tot ze een beetje knapperig zijn en voeg ze toe aan de saus. Schep de gnocchi met de saus in kommen en bestrooi ze met wat Parmezaanse kaas.
Voedingswaarde
calorieën: 1126kcal
eiwit: 35g
vet: 71g
koolhydraten: 84g
RECEPTEN, BEREIDING HELENA MOURSELLAS, FOTOGRAFIE WILLIAM MEPPEM, STYLING KIRSTEN JENKINS
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!