In het najaar doet Janneke Philippi graag een scheutje bier, wijn, port, marsala, gin of sake door haar gerechten voor nóg meer smaak. Proef haar pasta met zoete aardappel en gin, of de kip marsala en uiensoep met port.
Janneke deelt de recepten in het oktober-nummer van delicious. Shop het magazine hier:
Spaghetti met geroosterde zoete aardappel & gin
vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
italiaans |
vegetarisch
Pasta met aardappels is in Italië een klassieke combinatie en té lekker met zoete aardappel! De gin geeft de pasta een complexe frisheid die hand in hand gaat met de dille. Zet deze ook alvast op je lijstje voor de volgende pasta craving: kipgoulash met linguine en peterselieroom
Ingrediënten
- 800 g koelverse zoete aardappelblokjes
- 4 el olijfolie
- 350 g spaghetti
- 1 sjalot
- 150 g venkel
- 200 ml gin
- 250 g ricotta
- 50 g Parmezaanse kaas 1 bosje dille
- 2 el kappertjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de zoete-aardappelblokjes met 2 el olijfolie. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ± 20 min. in de oven.
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snipper de sjalot en snijd de venkel ook heel fijn. Verhit de resterende 2 el olijfolie in de koekenpan. Fruit de sjalot 2 min. met de venkel.
- Schenk de gin in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag. Voeg de ricotta toe en roer tot een gladde saus. Rasp de kaas en hak de dille fijn.
- Giet de spaghetti af en vang een kop kookvocht op. Schep de spaghetti met de zoete aardappel door de ricotta-ginsaus. Voeg de helft van de kaas, de dille, kappertjes en evt. extra kookvocht toe tot een smeuïge pasta ontstaat.
- Breng op smaak met zout en peper en verdeel over 4 borden. Serveer met de rest van de geraspte parmezaan.
Voedingswaarde
calorieën: 944kcal
eiwit: 27g
vet: 29g
koolhydraten: 111g
STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: 4x zoete aardappelstamppot