boterkoek met mokka en hazelnootroom

boterkoek met mokka en hazelnootroom
Recept Liselore Bus, Fotografie, bereiding, styling Studio Philippi

in samenwerking met Lurpak

Met de herfst voor de deur heb je een extra argument om iets lekkers te bakken. Schuif deze bijzondere boterkoek in de oven dan geurt je keuken straks heerlijk zoet.

Lurpak® is boter voor échte liefhebbers. Met passie gemaakt voor iedereen die graag kookt, lekker eet en (meer) inspiratie wil. Want goed eten – eenvoudig, vers en van hetseizoen – verdient kwaliteitsboter.

Lurpak® roomboter is gemaakt van de beste Deense room en heeft een unieke, frisse smaak die het beste in jouw ingrediënten naar boven haalt. Voor de allerlekkerste resultaten. Wil je meer recepten? Zie lurpak.com.

Boterkoek met mokka en hazelnootroom

aantal 8 | koek, zoet | doordeweeks, feestelijk, herfst, weekend | hollands, nederlands |
Maak deze boterkoek feestelijk af met frangelico-room en verse hazelnoten en geniet!
Voorbereiding20 minutes
Kooktijd30 minutes
koelen1 hour
Totale tijd1 hour 50 minutes

Kookgerei

  • boterkoekvorm van 23 cm diameter, ingevet

Ingrediënten

  • 2-3 tl oplos-espresso*
  • 1 ei
  • 300 g Lurpak ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 100 g kristalsuiker
  • 100 g donkerbruine bastardsuiker
  • 300 g bloem
  • 50 g hazelnootmeel
  • 50 g hazelnoten

frangelico-room

  • 250 ml slagroom
  • 40 g poedersuiker
  • 3 el Frangelico of hazelnootsiroop

Instructies

  • Meng de oplos-espresso samen met het ei goed door elkaar in een grote kom. Voeg de boter toe samen met de twee soorten suiker, de bloem, het hazelnootmeel en een snufje zout. Kneed alles tot een soepel deeg, verpak in plasticfolie en leg 1 uur in de koelkast te rusten.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Verdeel het deeg over de bakvorm en druk het goed aan. Kerf met een scherp mesje een ruitpatroon in de boterkoek en druk in ieder ruitje een hazelnoot. Bak de boterkoek 25 tot 30 min. in de oven.
  • Klop intussen de slagroom lobbig met poedersuiker en de frangelico. Zet in de koelkast tot gebruik.
  • Snijd de boterkoek in ruitjes en serveer met de frangelicoroom.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
  • Voeg 2 tl oplos-espresso toe voor een milde mokkasmaak en 3 tl voor een sterkere mokkasmaak. 
Recept Liselore Bus, Fotografie, bereiding, styling Studio Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: crostini’s met truffelboter, zongedroogde tomaat & macadamianoten