crostini’s met truffelboter, zongedroogde tomaat & macadamianoten

in samenwerking met Lurpak

Zo’n lome nazomermiddag sluit je af met hartige crostini’s vol smaak. Van bijvoorbeeld roomboter, truffel, zongedroogde tomaatjes en noten. Erbij een karafje koele rosé of een biertje en je happy hour is compleet.

Lurpak® is boter voor échte liefhebbers. Met passie gemaakt voor iedereen die graag kookt, lekker eet en (meer) inspiratie wil. Want goed eten – eenvoudig, vers en van hetseizoen – verdient kwaliteitsboter.

Lurpak® roomboter is gemaakt van hoge kwaliteit Deense room en heeft een unieke, frisse smaak die het beste in jouw ingrediënten naar boven haalt. Voor de allerlekkerste resultaten. Wil je meer recepten? Zie lurpak.com.

Crostini’s met truffelboter, zongedroogde tomaat & macadamianoten

vegetarisch
aantal 6 | hapje, hapjes | feestelijk | internationaal | vegetarisch
Zo’n lome nazomermiddag sluit je af met hartige crostini’s vol smaak. Van bijvoorbeeld roomboter, truffel, zongedroogde tomaatjes en noten. Erbij een karafje koele rosé of een biertje en je happy hour is compleet.
voorbereiding20 minutes
kooktijd10 minutes
koelen30 minutes
totale tijd1 hour

ingrediënten

  • 200 g Lurpak® ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 2 el truffeltapenade van topkwaliteit
  • 1 afbakciabatta in schuine 1 cm-plakjes
  • olijfolie om mee te besprenkelen
  • 1 teen knoflook gehalveerd
  • 25 g rucola
  • 75 g semi-zongedroogde tomaatjes in dunne reepjes
  • 60 g macadamianoten geroosterd, grof gehakt

instructies

  • Roer de zachte boter los in een kom met een spatel, meng de truffeltapenade er goed door. Leg de boter op een stuk plasticfolie en draai er een worstje van. Knoop de uiteinden van de folie dicht en laat de truffelboter minstens 30 min. hard worden in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de plakjes ciabatta op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de ciabatta met olijfolie, bestrooi met zout en bak ze 10-12 min. in de oven goudbruin, keer halverwege om. Haal ze uit de oven en wrijf de stokbroodjes in met de gehalveerde knoflook.
  • Snijd de rol boter in zo dun mogelijke plakjes. Leg de crostini op een grote plank en leg op iedere crostini 3 plakjes truffelboter. Bestrooi met de rucola en garneer met de zongedroogde tomaatjes en macadamianoten.
Voedingswaarde:
calorieën: 474kcal
|
eiwit: 32g
|
vet: 40g
|
koolhydraten: 23g
auteur: delicious.
RECEPT: LISELORE BUS, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!