lactosevrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
|
lactosevrij
hoofdgerecht |
|
|
lactosevrij
Moo, zegt de koe en oink, zegt het varken in het Engels. Moink is een combi van deze twee, oftewel varkens- en rundvlees. Deze ballen zijn vol smaak en hebben een knapperig jasje van spek.
Liever garnalen? Maak stralende pasta al limone
Kookgerei
-
evt. ook nodig: bbq-spiesen
Ingrediënten
- 4-8 grote pofaardappels
- 2 rode uien
- 350 g gemengd gehakt
- 4 el barbecuesaus
- 3 el paneermeel
- 8 dunne plakjes gerookt ontbijtspek
- 150 g maïs, uitgelekt uit blik
- 2 tomaten
- 1 teen knoflook
- 1 limoen
- 25 g veldsla
Instructies
-
Wikkel de aardappels in aluminiumfolie. Leg ze tussen de hete kooltjes op de barbecue en pof ze in 45-60 min. gaar.
-
Snipper of rasp intussen 1 ui heel fijn. Meng het gehakt met de gesnipperde ui, 2 el barbecuesaus, de paneermeel en peper naar smaak. Vorm er met vochtige handen 8 balletjes van.
-
Halveer de spekplakjes en wikkel ze om de gehaktballetjes. Bestrijk de moink- balls met de rest van de barbecuesaus en rijg ze eventueel aan spiesen.
-
Dep de maïs droog en rooster de korrels goudbruin in een droge koekenpan.
-
Rooster de moink-balls op de hete barbecue in 10-12 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.
-
Snijd intussen de tomaat met de overgebleven ui in kleine stukjes. Schep het geperste teentje knoflook en de maïs erdoor en breng op smaak met limoen- rasp, 2-3 el limoensap en (chili)peper.
-
Neem de aardappels uit de folie. Snijd ze overlangs in, druk ze iets open en vul ze met veldsla en een lepel maïssalsa. Serveer ze met de moink-balls.
Voedingswaarde
p.p. ± 495 kcal / 26 g eiwit / 22 g vet / 46 g kh
VEGA-OPTIE Laat het spek weg en neem vegetarische ballen. Smeer ze in met de bbq-saus en rooster ze kort, ze zijn al gaar.
SNELTIP Pof de aardappels eerder op de dag ± 40 min. voor in de oven. Met een magnetron ben je nog sneller klaar. Prik de aardappels in met een vork en gaar ze onverpakt ± 12 min. op vol vermogen. Draai ze af en toe even om. Laat nog
10 min. nagaren. Warm de aardappels tijdens het grillen van de moink-balls in aluminiumfolie tussen de kooltjes weer op. Of serveer de salsa en moink-balls met gekookte krieltjes in de schil.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!