Psst… Op zoek naar meer inspiratie voor de zomer dan alleen deze amandeltaart? Haal dan ook het laatste nummer van delicious. in huis met de lekkerste zonnige salades, alles voor de bbq en koken op de camping. Lees hier meer.
Amandeltaart met witte chocolade en bessen
glutenvrij
aantal 8 |
gebak, nagerecht, taart, zoet |
feestdagen, feestelijk, weekend, zomer |
internationaal |
glutenvrij
Juist nu wil je zoveel mogelijk buiten zijn, easy koken en ongecompliceerd lekker eten. Wij serveren je daarom deze onweerstaanbare amandeltaart met bessen. Relax, het wordt sowieso lekker.Luchtig, zoet en met een topping van gemarineerde bessen. Bonus: deze taart is glutenvrij!
Kookgerei
- springvorm van 18 cm Ø ingevet en bekleed met bakpapier
Ingrediënten
- 100 g amandelmeel
- 120 g poedersuiker
- 50 g rijstebloem
- 30 g witte chocolade, heel fijn gehakt
- 1 vanillestokje, in de lengte doormidden gesneden merg eruit geschraapt
- 4 eiwitten
- 140 g boter, gesmolten en iets afgekoeld
- 100 g aardbeien, zonder kroontjes, gehalveerd, grotere in vieren
- yoghurt voor erbij
- ook nodig:
bessentopping
- 125 g blauwe bessen
- 125 g frambozen
- 1 el fijne kristalsuiker
- sap van 1 citroen
- 1 vanillestokje, in de lengte doormidden gesneden merg eruit geschraapt
- rasp van ½ sinaasappel
- ¼ bosje munt, blaadjes afgeplukt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160ºC. Meng in een grote kom het amandelmeel met de poedersuiker, rijstebloem, fijngehakte chocolade en het vanillemerg.
- Klop in een andere kom de eiwitten tot zachte pieken en vouw door het amandelmengsel. Voeg de gesmolten boter toe en meng voorzichtig. Schenk het beslag in de springvorm.
- Verdeel de aardbeien over het beslag; tijdens het bakken zinken ze omlaag. Bak de taart in ± 1 uur en 20 min. goudbruin.
- Schep intussen de blauwe bessen en frambozen in een kom om met de kristalsuiker, het citroensap en vanillemerg. Laat 30 min. intrekken bij kamertemperatuur. Schep vlak voor serveren de sinaasappelrasp en munt er door. Schep vlak voor het serveren de bessen over de taart en geef de yoghurt erbij.
Voedingswaarde
calorieën: 350kcal
eiwit: 7g
vet: 22g
koolhydraten: 31g
Recept: Mark LaBrooy
Fotografie: Chris Court
Styling: Kirsten Jenkins
Fotografie: Chris Court
Styling: Kirsten Jenkins
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: bananensplit-ijstaart voor een grote groep van Alison Roman