gebakken banaan met ijs en chocoladesaus

gebakken banaan met ijs en chocoladesaus
aantal 6 |
dessert, zoet |
|
|
Een easy toetje van de bbq (of uit de koekenpan): gebakken banaan in de schil. Als je geen tijd hebt om een chocoladesaus te maken, kun je de blokjes chocolade ook op de banaan laten smelten zodra hij van het vuur komt.

Bekijk ook: 42x bbq recepten voor de perfecte avond

Kooktijd15 minutes
Totale tijd15 minutes

Ingrediënten

  • 6 grote bananen
  • 200 g pure chocolade, in stukjes
  • 1 el stroop of golden syrup*
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 50 g boter
  • 1 el slagroom
  • homemade vanille-ijs en gehakte geroosterde pecannoten, voor erbij

Instructies

  • Leg de ongepelde bananen in een koekenpan en bak ze onder af en toe keren 5-10 min. tot de schillen zwart kleuren. Laat ze wat afkoelen.
  • Verwarm intussen de chocolade, stroop, suiker, boter en room in een steelpan op laag vuur zonder te roeren tot ze gesmolten zijn. Roer ze tot een gladde, glanzende saus. Neem van het vuur.
  • Leg de bananen op borden, snijd ze open en sprenkel de chocoladesaus erover. Serveer met ijs en noten.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Golden syrup is te koop bij grotere supermarkten en delicatessenwinkels. 

RECEPTEN LIZZIE KAMENETZKY, LUCY WILLIAMS FOTOGRAFIE KATE WHITAKER STYLING POLLY WEBB-WILSON PRODUCTIE MURIËL SCHRIJN

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!