biefstuk met jus & honing- mosterdworteltjes

biefstuk met jus & honing- mosterdworteltjes
STUDIO PHILIPPI
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
|
Ha, lente in het land! Dus maakt Janneke hoofdgerechten met verse voorjaarsgroenten. Deze zoetzure worteltjes smaken heerlijk bij een stukje biefstuk en jus.

Hapje vooraf? Maak toastjes met zalm, crème fraîche & augurken

Kooktijd30 minutes
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels, geschild en in stukken
  • 1 bos wortels met loof
  • 4 biefstukken, op kamertemperatuur
  • 3-4 takjes tijm
  • 1 el honing
  • 2 tl milde grove mosterd
  • verse nootmuskaat
  • 75 g boter
  • 150 ml melk
  • evt. 125 ml bouillon of fond

Instructies

  • Kook de aardappels in een laagje water met zout afgedekt in 20 min. op laag vuur gaar. Snijd het loof van de wortels, maar laat 2 cm zitten. Schil de wortels met een dunschiller. Halveer dikke wortels in de lengte.
  • Smelt 25 g boter in een ruime koekenpan. Bak de wortels in 12-14 min. beet- gaar. Smelt in een tweede koekenpan 25 g boter. Bestrooi de biefstuk met zout en peper en bak het vlees in 2-3 min. per kant bruin en vanbinnen rosé en sappig. Laat het vlees verpakt in aluminiumfolie rusten. Bak de takjes tijm 1 min. in het bakvet. Schenk 125 ml water, bouillon of fond in de pan, roer de aanbaksels los en laat de jus tot de gewenste dikte inkoken. Breng de jus evt. op smaak met worcester- of sojasaus.
  • Meng de honing met de mosterd.
  • Verwarm de melk met de laatste 25 g boter. Giet de aardappels af en stamp ze fijn of haal ze door een pureeknijper voor een fijne en luchtige aardappelpuree. Roer de melk en boter er luchtig door en dan nog wat peper en nootmuskaat.
  • Schenk het honing-mosterdmengsel over de wortels en bak ze nog 1 min. tot ze rondom mooi glanzen.
  • Schep de aardappelpuree op 4 borden. Leg op elk bord een biefstuk, verdeel de tijmjus erover en serveer met de honing- mosterdwortels.

Voedingswaarde

calorieën: 536kcal
eiwit: 30g
vet: 18g
koolhydraten: 59g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

HOT-spots: hier koken ze op open vuur