Toscaanse lamsschenkels

Toscaanse lamsschenkels

Vandaag gaan we voor lentamente: lekker langzaam! Toscaanse lamsschenkel. Italianen weten als geen ander dat tijd gelijk staat aan smaak.

Low & slow gerechten laten het ware karakter van de Italiaanse keuken zien en dat is heel, heel mals! Klaar voor een explosie aan smaak?

Toscaanse lamsschenkel

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | familietijd, feestdagen, feestelijk, najaar, pasen, voorjaar, weekend, winter, zomer | italiaans |
TIP Maak het recept klaar tot en met stap 3. Maar voeg de doperwten pas voor het serveren toe. Warm voor het bereiden de jus en de lamsschenkels weer even door voordat je het gerecht gaat gratineren.
Nog zo'n lekker recept om mee te vertagen: gestoofde ossenstaart met polenta en gestoofde radicchio.
Kooktijd25 minutes
(st)oven2 hours 15 minutes
Totale tijd2 hours 40 minutes

Ingrediënten

  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 35 g bloem
  • 450 g lamsschenkel (4 stuks)
  • 100 g pancettaplakjes
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • 250 ml droge witte wijn
  • 1 l runderbouillon
  • 2-3 laurierblaadjes
  • 120 g diepvriesdoperwten, ontdooid
  • 4 eieren
  • 3 el citroensap
  • 80 g pecorino, fijn geraspt
  • 80 g Parmezaanse kaas, fijn geraspt
  • knapperig brood, voor erbij

Instructies

  • Verhit de olie in een grote braadpan op halfhoog vuur. Meng wat zout en versgemalen zwarte peper door de bloem, bestuif de lamsschenkels ermee en schud het teveel aan bloem af. Braad de lamsschenkels, eventueel in delen, in 6-8 min. rondom bruin en leg ze op een bord.
  • Draai het vuur wat lager en bak in hetzelfde vet de plakjes pancetta met de knoflook onder af en toe omschep- pen 3-4 min. op matig vuur tot ze goudbruin kleuren. Schenk de wijn erbij en breng aan de kook. Leg de lamsschenkels plat in de pan. Schenk de bouillon erbij, voeg de laurierblaadjes toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de lamsschenkels afgedekt in ± 2 uur gaar.
  • Schep de lamsschenkels weer op een bord. Draai het vuur hoog en laat de stoofvloeistof in 6-8 min. inkoken tot de helft. Schep het bovendrijvende vet van de jus af en haal de laurierblaadjes eruit. Voeg de doperwten toe aan de jus.
  • Roer in een kom de eieren los met het citroensap, 60 g pecorino en 60 g Parmezaanse kaas. Klop 125 ml van de jus erdoor. Leg de lamsschenkels weer naast elkaar in de pan met de jus, of doe de lamsschenkels en de jus over in een ovenschaal van 3 l inhoud.
  • Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Schenk het eimengsel over de lamsschenkels en de jus, strooi de rest van de geraspte kaas erover en laat in 10-15 min. stollen en gratineren onder de hete grill. Serveer de lamsschenkels met knapperig brood.

Voedingswaarde

calorieën: 673kcal
eiwit: 47g
vet: 44g
koolhydraten: 19g
auteur: delicious.
RECEPTEN: JESSICA BROOK | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: lams spareribs in pittige zwartebonensaus