Ons covermodel van februari: een verleidelijke cobbler met winterfruit en vanille-saus. Meer comfortfood? Bestel het magazine!
Cobbler met winterfruit
aantal 4 |
nagerecht, zoet |
|
engels |
Janneke: 'Als er weinig vers fruit is, ga ik voor diepvriesfruit dat in de zomer op z'n best is geplukt. Blauwe bessen voor zo'n fruittoetje met snelle vanille-saus, die ik maak van een bol vanilleroomijs – van topkwaliteit uiteraard!' We hebben nog meer zoete lekkernijen met bessen voor je in petto: amandelbessentaartjes.
Kookgerei
- ook nodig: ovenschaal of bakblik van ± 24 cm Ø
Ingrediënten
- 3 appels
- 2 sinaasappels
- 250 g blauwe bessen (diepvries)
- 75 g suiker
- 175 g bloem
- 7 g bakpoeder
- 100 g koude boter, in blokjes
- 200 ml houdbare slagroom
- 3 bollen vanilleroomijs
- 2 el amaretto
- poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd ze in blokjes. Schil ook de sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Snijd de partjes in stukjes.
- Meng in de ovenschaal al het fruit goed met 40 g suiker.
- Kneed in de keukenmachine of met de mixer de bloem, het bakpoeder, de boter en de resterende 35 g suiker tot fijne deegkruimels. Voeg de slagroom toe en klop tot een dik, schepbaar beslag.
- Schep met een natte ijsbolletjestang (of gebruik 2 lepels) 7 dotten beslag op het fruit; houd onderling een ruime afstand want het beslag vloeit nog uit.
- Bak de cobbler in de oven in 25-35 min., tot het fruit bubbelt en de deegdotten goudbruin en gaar zijn.
- Laat intussen op kamertemperatuur het ijs smelten tot vanillesaus. Roer de amaretto erdoor.
- Bestrooi de cobbler met poedersuiker en serveer warm met de amaretto-vanillesaus.
Voedingswaarde
calorieën: 778kcal
eiwit: 8g
vet: 43g
koolhydraten: 85g
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!