chili con carne in gepofte aardappels

chili con carne in gepofte aardappels

Wat krijg je als je twee publieksfavorieten als gepofte aardappels en chili con carne samenvoegt? Het toppunt van geluk, als je het ons vraagt.

Chili con carne in gepofte aardappels

glutenvrij
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd, najaar, weekend, winter | fusion, internationaal, mexicaans, zuid-amerikaans | glutenvrij
Niet zomaar ultiem comfortfood: het is ook nog eens heel voedzaam. Peulvruchten zijn lekker, betaalbaar, rijk aan voedingswaarden én multi-inzetbaar! Met deze royaal gevulde aardappels maak je iedereen blij.
Kooktijd30 minutes
oven1 hour
Totale tijd1 hour 30 minutes

Ingrediënten

  • 4 grote kruimige aardappels, schoongeboend
  • 45 ml olijfolie (3 el)
  • 400 g half-om-halfgehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • snuf kaneel
  • 1 bosje koriander, blaadjes geplukt, steeltjes fijngesneden
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 chipotlepepers in adobosaus, uit blik, fijngesneden
  • 800 g tomatenblokjes, uit blik
  • 400 g kidneybonen, uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • zure room, fijn geraspte Parmezaanse kaas, verse jalapeñopepers in ringetjes en limoenpartjes, voor erbij

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Prik de aardappels rondom diep in met een vork en leg ze op de bakplaat. Bestrooi ze met zeezout. Pof ze in de oven in ± 1 uur gaar.
  • Verhit intussen de olie in een koekenpan op matig tot hoog vuur. Bak het gehakt hierin in 4-5 min. rul en lichtbruin. Schep met een schuimspaan in een kom.
  • Zet de koekenpan terug op het vuur en bak de ui en knoflook in de achtergebleven olie op matig vuur ± 5 min. Voeg de gemalen komijn en koriander, paprikapoeder, kaneel, koriandersteeltjes en tomatenpuree toe. Verwarm het mengsel ± 2 min. tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de chipotlepepers met de aanhangende adobosaus, het gehakt en de tomatenblokjes toe. Laat de gehaktsaus 10 min. inkoken; voeg na 5 min. de bonen toe. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Snijd de gepofte aardappels in en duw ze een beetje open. Schep hierop de chili con carne. Garneer met de zure room, Parmezaanse kaas, jalapeñopepers en het korianderblad. Geef de limoenpartjes erbij.

Voedingswaarde

calorieën: 597kcal
eiwit: 34g
vet: 31g
koolhydraten: 40g
auteur: delicious.
RECEPT: DARREN ROBERTSON | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: DAVID MORGAN.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Toch geen zin in chili con carne? Bekijk ook: kaasfondue met gin, steranijs & geroosterde wintergroenten