Toe aan wat nieuwe inspiratie om een gezonde wrap in elkaar te zetten? Zoek niet verder. We doken ons archief in op zoek naar de lekkerste recepten.
Uiteraard wel zoals je van delicious. gewend bent: verrassend, gezond en kleurrijk. Het begrip ‘wrap’ hebben we in deze lijst even wat breder getrokken. Want wraps, taco’s, tortilla’s: ze zorgen nogal eens voor wat verwarring. In dit artikel legt Yvette van Boven uit wat de verschillen zijn.
Meer gezonde recepten? Het januari-nummer van delicious. staat helemaal in het teken van back to normal.
Gezonde wraps: 7 recepten
Surf & turf taco’s van de BBQ met geroosterde ananas
Surf en turf! Rood vlees in combinatie met zeevruchten is wat ons betreft écht een zomerklassieker. Deze variant met een salsa van geroosterde ananas is zalig en precies wat je nodig hebt tijdens een lange, warme avond. Je maakt deze surf and turf op de barbecue, uit de oven of van de grillplaat. Ga voor de beste ingrediënten, liefst van de lokale markt, neem wat (grill)tijd en het resultaat zal je verbluffen.
naar recept
zwarte-bonenchili met vega gehakt en homemade tortillachips
Vega liefhebbers opgelet! Deze heerlijke zwarte-bonenchili met vega gehakt en homemade tortillachips mag je niet missen. De tortillachips maak je zelf waardoor je het gerecht net dat extra beetje liefde geeft dat het verdient. Nog meer zin in vega? Bekijk dan hier onze mexicaanse lasagne.
naar recept
maïstortilla met zeebaars, rode ui en spinazie
De Mexicaanse keuken, authentiek, met lichte gerechten die in je mond tot een explosie van frisheid en contrasten komen. Ideaal dus, deze kleurrijke tortilla’s, voor een heerlijke lente dag!
naar recept
carnitas uit Mexico-City (varkensschouder met varkenspoot en -schenkel
)
Chef Rick Martinez proefde in verschillende regio’s carnitas en werd verliefd op de versie uit Mexico-City. ‘Hier waren ze ongelooflijk mals, sappig en puur van smaak: alleen varken, zout en peper. En dat werd mijn favoriet!’. De salsa zorgt voor een dekentje van hitte en zuurheid die al die rijkdom toedekt. Voor de carnitas gebruikt hij vlees van de schouder – een van de smakelijkste delen van het varken -, schenkel en poot voor extra smaakdiepte en als persoonlijke twist. Iets wat de beste carnita-makers in Mexico allemaal doen. Boots dat sappige, zinderdende streetfood-gevoel thuis na met dit recept.
naar recept
wrap met chilistoof en ananas-koriandersalsa
Een lepel yoghurt en wat frisse ananas-koriandersalsa is heerlijk bij deze kruidige wrap met chilistoof. Scheur de wraps aan tafel en gebruik een stuk om de chili op je vork te schuiven.
naar recept
portugese kipwraps met regenboogsalade
Deze Portugese kipwraps met regenboogsalade vallen in de categorie: looks good, tastes even better. Zachte maïstortilla’s rijkgevuld met malse kip, gegrilde maïs, wat groenten en een heerlijke saus. Ook handig: je kunt de wraps makkelijk oprollen en lekker buiten eten. De ideale afsluiting van een zomerdag.
naar recept
huevos rancheros uit de oven
Oorspronkelijk is huevos rancheros een Mexicaans ontbijtgerecht dat wordt geserveerd wanneer er uitgebreid wordt ontbeten of gebruncht. Door haar hartige ingrediënten is het echter ook heel goed serveren als lunch of zelfs als hoofdgerecht.
naar recept
Lees ook: 27x perfecte pastasaus met een twist