vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht, soep |
|
hongaars |
vegetarisch
hoofdgerecht, soep |
|
hongaars |
vegetarisch
Door de hartige miso mis je het rundvlees niet in deze klassieke Hongaarse paprikasoep. Janneke: 'Ben je net als ik een bonenfan, vervang dan 1 blik kikkererwten door witte (cannelini)bonen.'
Ingrediënten
- 2 rode puntpaprika’s
- 70 g tomatenpuree, 1 blikje
- 2 tl karwijzaad
- 1 el miso
- 125 g bloem
- 400 g tomatenblokjes, 1 blik
- 800 ml groentebouillon
- 800 g kikkererwten 2 blikken, afgegoten
- 2 takjes peterselie
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 25 g boter
- 2 tl paprikapoeder (mild)
- 1 ei
Instructies
-
Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de paprika in reepjes.
-
Smelt in een (soep)pan de boter. Bak de ui en knoflook ± 3 min. zachtjes. Voeg dan de paprika toe en bak 2 min. mee. Schep de tomatenpuree, het karwijzaad, paprikapoeder, de miso en 25 g van de bloem erdoor en bak nog 1 min.
-
Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en kook de soep 15 min.
-
Klop intussen het ei los met 2 el water en een flinke snuf zout. Voeg beetje voor beetje de resterende 100 g bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Voeg evt. wat extra bloem toe tot het deeg niet meer plakt, maar nog wel zacht is. Teveel bloem maakt dat de deegstukjes tijdens het koken té stevig worden. Hak de peterselie fijn en kneed door het deeg.
-
Rol 2 dunne strengen van het deeg en snijd ze in 1 cm-stukjes. Voeg de kikker- erwten en de deegstukjes toe aan de soep en kook nog ± 5 min. Breng de soep op smaak met zout en peper en schep in de kommen.
Voedingswaarde
calorieën: 463kcal
eiwit: 21g
vet: 12g
koolhydraten: 61g
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!