croissants met pistache en abrikozen

croissants met pistache en abrikozen
Voorkeur: vegetarisch

aantal 4 | brunchgerecht, ontbijtgerecht | familietijd, feestdagen, feestelijk, kerst, pasen, weekend | frans | vegetarisch

Je ziet ze nu overal: croissants gevuld met frangipane (amandelcroissants). Het is dé manier om croissants van een dag oud een nieuw leven te geven. In plaats van amandelen maken wij een grove frangipane van pistachenoten en abrikozenjam. Een luxe manier om aan de dag te beginnen!

Kooktijd:5

oven25

Totale tijd:30

Ingrediënten

  • 60 g mooie groene pistachenoten, zonder vliesjes
  • 60 g boter, op kamertemperatuur
  • 60 g fijne kristalsuiker
  • 1 ei
  • ½ tl vanille-extract
  • 50 g bloem
  • 4 grote croissants (van een dag oud)
  • 2 el abrikozenjam
  • poedersuiker

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Hak de pistaches fijn. Voeg de boter, suiker, het ei, de vanille en bloem toe en meng goed door elkaar.
  3. Snijd de croissants in de lengte bijna door en klap ze open. Besmeer ze met
  4. de jam, vul ze met het pistachemengsel en klap ze weer dicht. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ± 25 min. tot ze goudbruin kleuren en de vulling is gestold. Laat 5-10 min. afkoelen, vooral de jam wordt heel heet! Bestrooi ze met poedersuiker en serveer bij bijv. koffie.

Voedingswaarde

  • calorieën: 497 kcal
  • eiwit: 11 g
  • vet: 29 g
  • koolhydraten: 47 g

RECEPTEN, BEREIDING JEN BEDLOE, LOTTIE COVELL, OLIVIA SOURRELL. FOTOGRAFIE TOBY SCOTT. STYLING DAVINA PERKINS.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: beenham met frisse kruidencrème