glutenvrij, lactosevrij
aantal |
bijgerecht, lunch, voorgerecht |
doordeweeks, familietijd, vakantie, weekend, zomer, zomers |
sardijns |
glutenvrij, lactosevrij
bijgerecht, lunch, voorgerecht |
doordeweeks, familietijd, vakantie, weekend, zomer, zomers |
sardijns |
glutenvrij, lactosevrij
De kakisoort die op Sardinië groeit, is de hachiya. Als ze rijp zijn, worden ze zo zacht dat ze inzakken als je ze aanraakt. De smaak is moeilijk te beschrijven: een beetje honing, vanille en heel veel zoetigheid. Ze schreeuwen om een friszure tegenhanger.
In dit gerecht combineert Letitia Clark ze met wat zout, wat bitter en wat crunch. De geraspte schil en het sap van sinaasappel halen het beste uit de kaki’s naar boven!
Ingrediënten
- 2 1⁄2 el olijfolie
- rasp en sap van 1 biosinaasappel
- sap van 1 citroen
- 2 rijpe kaki’s
- 2 stronken roodlof en/of bijv. radicchio
- 4-6 plakken rauwe ham handvol walnoten
Instructies
-
Maak eerst de dressing door de olijfolie, de geraspte schil en het sap van de sinaasappel en citroen met wat zeezout te kloppen.
-
Schep het vruchtvlees uit de kaki’s en verdeel het in dotjes op een schaal.
-
Maak de roodlof met het merendeel van de dressing aan in een grote kom en verdeel dit over de kaki’s. Sprenkel de rest van de dressing over de kaki’s, leg de plakken ham erop en strooi de walnoten erover. Serveer meteen.
Voedingswaarde
calorieën: 166kcal
eiwit: 5g
vet: 10g
koolhydraten: 14g
RECEPTEN, TEKST: LETITIA CLARK | FOTOGRAFIE: MATT RUSSELL, MARIA BELL.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!